Meghan Markle ve Prens Harry sert çıktı: ‘Kraliyet’ kelimesi Kraliçe’nin malı değil

Meghan Markle ve Prens Harry, royal (kraliyet) ve Sussex Royal kelimelerini markalaşmalarında kullanmalarını yasaklayan Kraliçe’ye yanıt verdi: Sussex Royal adını bir daha kullanmayacağız ama ‘kraliyet’ kelimesi Kraliçe’ye ait değil. 

Haberler 23.02.2020 - 15:47

  • 1
    Meghan Markle ve Prince Harry kraliyet görevlerini bırakıp Kanada’ya yerleşerek yeni bir hayata başlasa da kraliyet tartışmaları bitmiyor. Geçen hafta, Kraliçe Elizabeth’in çifte ‘royal’ (kraliyet) adını ve dolayısıyla ‘Sussex Royal’ markasını kullanmayı yasaklaması gündeme gelmişti.
  • 2
    Oysa çift, ‘Sussex Royal’ adını giyim, kırtasiye, kitap ve eğitim materyalleri de dahil olmak üzere bir dizi ürün ve ticari faaliyette kullanmak üzere bir marka olarak tasarlamıştı. Kraliçe’nin Sussex Royal adını kullanmayı yasaklaması üzerine çiftin yeni bir marka kurma yoluna gitmesi gerektiği konuşuluyordu.
  • 3

    Cuma günü, çiftin sözcüsü, Dük ve Düşes’in royal (kraliyet) veya Sussex Royal markasını, “özel İngiltere hükümet kuralları”na göre herhangi bir markada kullanmaktan kaçınacağını belirtti. "Sussex Dükü ve Düşesi, 2020 İlkbaharı sonrası hiçbir alanda 'Sussex Royal'i kullanmayı düşünmüyor" dedi.

  • 4

    Harry ve Meghan, Sussex Royal adındaki resmi web sitelerinde, kraliyet görevlerini bırakma sürecinin tam olarak nasıl gerçekleşeceğini detaylandırırken, Kraliçe'nin royal (kraliyet) terimi üzerinde herhangi bir mülkiyetinin bulunmadığı konusuna vurgu yaptı.

  • 5

    Meghan Markle ve Prens Harry, son görevlerini yerine getirdikten sonra 31 Mart’ta resmi olarak kraliyetten ayrılıyor. Çift en son 9 Mart’ta Kraliçe ve diğer kraliyet üyeleriyle birlikte Commonwealth Service denilen İngiliz Devletler Topluluğu resmi törenine katılacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız