Meghan Markle'ın davasında yeni gelişme

Meghan Markle'ın bulvar gazetelerine açtığı özel hayatın ihlali davasında yeni bir gelişme yaşandı. Gazetelerin lehine karar veren mahkeme, davada 3 unsurun dosyadan çıkarılmasını istedi. Bunun üzerine Markle'ın hukuk firmasından karar için "Şaşırıyoruz" açıklaması geldi.

Haberler 07.05.2020 - 09:56

  • 1
    Meghan Markle'ın özel hayatın gizliliği davası haberinden bir hafta sonra, hakim ilişkili Gazeteler lehine bir karar yayınladı. Sussex Düşesi'nin İlgili Gazetelere karşı açılan davası, Mail on Sunday yayıncısının Markle’ın babasına yazdığı özel bir mektup yayınlanmasıyla başladı. Justice Warby davalının mahkeme öncesi başvurusuna yanıt olarak çeşitli iddialarda bulunmaya karar verdi.
  • 2
    Elle'nin haberine göre; 1 Mayıs'ta yayınlanan bir özete göre ilişkili gazeteler, Markle'ın davasının üç unsurunun çıkarılmasını istedi.

    1. Davalının dürüstçe ve kötü niyetle davrandığı,
    2. Davalının, davacı ve babası arasında kasıtlı olarak fikir ayrılığı yarattığı,
    3. Davacı, sanığın kendisini yanlış ve zararlı bir şekilde tasvir etmeyi amaçlayan müdahaleci veya saldırgan hikayeler yayınlamanın bariz gündeminden rahatsız olmuştur. Davanın her bir yönüne yönelik saldırı gerekçeleri, iddiaların hukukla ilgisiz olması veya yetersiz bir şekilde belirtilmiş olması veya gündeme getirilen meselelerin dava yönetim gerekçeleri dışında tutulması için dava edilmesinin orantısız olacağı yönündedir.

  • 3
    Özete göre mahkeme bu 3 kategorinin davadan çıkarılması konusuna karar verdi. Buna rağmen Markle’ın şikayette değişiklik yapma izni için başvuruda bulunabileceği belirtildi.

  • 4
    Kararın açıklanmasından sonra Markle’ı temsil eden hukuk firması Schillings’den bir temsilci, “Bugünkü karar, bu davanın temel unsurlarının değişmediğini ve ilerlemeye devam edeceğini çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Düşes'in hakları ihlal edildi; gizlilikle ilgili yasal sınırlar aşıldı. Bu sürecin bir parçası olarak, Mail on Sunday’in Sussex Düşesi'ni hedef almak için çarpık, manipülatif ve dürüst olmayan taktikler kullandığı tam olarak ortaya çıktı” dedi.

  • 5
    Yapılan açıklamaya ek olarak “Hakim gizliliğin ve telif hakkının ihlali iddiası olduğunu fark etse de, kararının dürüst olmayan davranışların ilgili olmadığını öne sürdüğüne şaşıyoruz. Dürüstlüğün ve bütünlüğün önemli olan şeyin merkezinde olduğunu hissediyoruz. Bununla birlikte hakimin bir kızdan babasına elle yazılan özel bir mektubun ‘Mail on Sunday’ aracılığı ile paylaşılması karşısında güçlü bir savunma kararına saygı duyuyoruz. Herhangi bir kişinin gizlilik hakkının bu ağır ihlali açık ve yasa dışıdır ve ‘Mail on Sunday’ bu eylemlerinin karşısında hesap vermelidir” denildi.
  • 6
    Prens Harry ile birlikte Daily Mail, Daily Mirror, The Sun ve Daily Express gibi yayınların yer aldığı dört İngiliz medya kuruluşuna konuşmama kararı alan Meghan Markle; bulvar gazetelerine karşı, Prenses Diana'nın avukatı ile anlaştı. Sussex Düşesi'ni artık David Sherborne temsil ediyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız