Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi nerede çekiliyor?

Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun olduğu büyük prodüksiyolü Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin nerede çekildiği merak uyandırdı. İşte dizinin çekim yeri ve projenin detayları...

Haberler 25.04.2018 - 09:33

  • 1
    Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, sezonun en büyük bütçeli ve en iddialı prodüksiyonu olarak izleyicisiyle buluşuyor. Tarihsel dönem dizilerine büyük ilgi gösteren izleyici, bu yapımda Osmanlı hükümdarları arasında tarihe damgasını vurmuş ve icraatıyla İstanbul’un kaderini değiştirmiş olan Fatih Sultan Mehmet’in fetih sürecini, yaşamını, düşünüş tarzını yakından tanıma fırsatını bulurken 15. yüzyıl Osmanlı dönemine dair önemli tarihsel arka plan bilgilerini de edinebiliyor.
  • 2
    Sultan II.Mehmet’in yaşamı ve İstanbul’un fethine dek süregelen olayların konu edinildiği dizi, Konya’da kurulan devasa platoda çekiliyor. İlerleyen bölümler senaryonun gidişatı doğrultusunda İstanbul’un köklü semtlerinde de çekilecekti ancak dizi 1 Mayıs günü yayınlanacak bölümüyle final yapacak.
  • 3
    Projenin oyuncu kadrosunda Çetin Tekindor, Mert Yazıcıoğlu, Leyla Tanlar, Altan Erkekli, İdil Fırat, Meral Çetinkaya, Burak Tandoğan, Hazal Filiz Küçükköse, Sedef Avcı, Funda Eryiğit, Büşra Develi, Gürkan Uygun, Ertan Saban, Kaan Çakır, Toprak Sağlam, Atsız Karaduman, Yavuz Sepetçi, Serdar Orçin gibi isimler rol alıyor. Yönetmenliğini ise Altan Dönmez’in üstlendiği Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin senarist koltuklarında Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu oturuyor.
  • 4
    KONUSU

    1451 yılında babasının vefat haberini alarak payitahta doğru yola koyulan Sultan II. Mehmet’in en büyük hayali cihanın merkezi konumundaki Konstantinopolis’i fethetmektir. Ancak genç sultanın bu hayale erişmesi hiç kolay olmayacaktır. Asırlar boyunca defalarca kuşatılmış olan Konstantinopolis surları ve Haliç geçilerek fethedilememiştir. Genç yaşında devasa bir imparatorluğun başına geçen Sultan II.Mehmet zekası ve strateji bilgisiyle bu hayalini gerçekleştirebilecek midir?
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız