Müslüm'ün başrolü Timuçin Esen: Her şeyi göze aldım

Müslüm filminin başrolü Timuçin Esen, "Bu yola çıkarken her şeyi göze aldım. Elimden geldiği kadar Müslüm Baba’nın yaptığı gibi hissederek söylemeye, anlatmaya çalıştım. Onun en önemli özelliklerinden biri o. Şarkıyı kaydettikten sonra ‘anlatabildik mi’ dermiş. Benim için çıkış noktası oydu. Zor bir şeydi" ifadelerini kullandı.

Haberler 28.10.2018 - 10:17

  • 1
    Merakla beklenen Müslüm filmi geçtiğimiz cuma vizyona girdi. Filmde Müslüm Gürses'i canlandıran Timuçin Esen Hürriyet'e konuştu.

    Müslüm Gürses uzun yıllar Beyaz Türkler tarafından kabul görmedi. Müziğine hep burun kıvrıldı... Ama son yıllarında orada da çok takdir edildi. Sen nasıl görüyordun Müslüm Baba’yı, şarkılarını dinler miydin?

    - Açıkçası çok dinlemiyordum, benim daha farklı müzik türlerine ilgim vardı. Ama Müslüm Gürses’e karşı bir önyargım da yoktu. İnsanların sanatçılara burun kıvırması gibi durumları kâle almıyorum. Bu tarz bir yaklaşım kabul edilemez.
  • 2
    Müslüm Gürses’e, kendisini jiletleyecek kadar tutkuyla bağlı hayranları var. Teklifi kabul ederken onlardan tepki alırım diye
    korkmadın mı?

    - Öyle düşünmemeye çalıştım. Tabii ki çok riskli bir rol. Ama hayranlarının tepkisini düşünerek bu iş yapılırsa çok sağlıklı olmaz. Ben karaktere sadık kalmak, mahcup olmamak üzere yola çıktım. Gerçekten işin içine girdikçe de çok bağlandığım bir karakter oldu. Benim Müslüm Gürses’le tanışma fırsatım olmamıştı. Fakat bu süreç içerisinde onunla gerçek hayatta tanışmış kadar oldum.
  • 3
    İçine sindi mi peki film, mahcup olacağını düşünüyor musun?

    Mahcup olacağımı zannetmiyorum. Ben yaptığım iş açısından müsterihim. Bunu da iyi bir şey çıkardığım babında söylemiyorum. Çalıştım, elimden geleni yaptım. Müslüm Gürses’in hatırasına sahip çıkmak ve onun üzüleceği bir şey yapmayacağıma dair Muhterem Hanım’a söz verdim.

    Hangi konuda söz verdin?

    - Senaryo konusunda... Karakteri realist bir şekilde göstermeye çalışırken çok titiz davranacağıma söz vermiştim. Çünkü onu gerçek hayatta tanıyanları üzebilecek anlar olabilir. Muhterem Hanım’la ilk görüştüğümüzde “İnşallah galada beraber izleyeceğiz, birbirimize sarılıp ağlayacağız” dedim.
  • 4
    Filmi daha önce izleyenler “Mendilleri hazırlayın” diyorlar, çok mu ağlayacağız?

    - Aslında ben Muhterem Hanım’la ağlayacağız derken bunun mutluluktan olacağını söyledim. Sonuç olarak Müslüm Gürses’in anısına sahip çıktık.
  • 5
    Müslüm Baba’yı canlandırırken seni en çok ne zorladı? Konuşması mı, hareketleri mi, sahnedeki vücut dili mi?

    - Komple zor bir proje. Herhangi bir şeyini ayıramam. Ama dediğim gibi içten dışa doğru hareket ettim. Önce karakterin hayatını, derdini çözmeye çalıştım. Son aşamada onun karakteristik hareketleri, jestleri ve tavırlarını eklemeye çalıştım. Baştan beri bu role yaklaşımım taklit değildi. Böyle güzel bir karakteri yorumladım diyelim.
  • 6
    Makyaj ve maske kısmı seni zorladı mı?

    - Evet, alışık olmadığım bir şeydi. Sette 1-2 saatte hazırlanıyordum, sıkıntılıydı. Bir de sıcak filan etkiliyordu, maskenin atmasına neden oluyordu. Tabii ben de daralıyordum, gerçi çok da aşırı fazla bir şey yoktu. Gereken yerlerde, gereken şeyleri yaptık. Taklit durumundan kaçtığımız için onu da tadında yapmaya çalıştık.
  • 7

    Müslüm Gürses şarkılarını onunla birlikte çalışmış müzisyenlerle mi seslendirdin?

    - Çoğu onunla çalışmış isimdi. Bütün şarkıların kayıtlarını Burhan Bayar’la yaptık. Burhan Bayar’ın Müslüm Gürses’le Adana’dan başlayan bir arkadaşlığı var. Ondan çok büyük yardımlar aldım.

    Senin için yol gösterici oldu yani...

    - Birebir soru cevap olmasa bile, Burhan Bayar’ın varlığı bile yetti.

  • 8
    Oyunun çok beğenilir, söylediğin şarkılar için aynı şeyi söylenmezse... Bu da bir başka risk.

    - Bu yola çıkarken her şeyi göze aldım. Elimden geldiği kadar Müslüm Baba’nın yaptığı gibi hissederek söylemeye, anlatmaya çalıştım. Onun en önemli özelliklerinden biri o. Şarkıyı kaydettikten sonra ‘anlatabildik mi’ dermiş. Benim için çıkış noktası oydu. Zor bir şeydi. Şan koçu Fatma Karaca ile 1 sene boyunca çalıştım.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız