Paparazziden Gigi Hadid'e izinsiz fotoğraf davası

Gigi Hadid'e, bir paparazzinin çektiği kendi fotoğrafını izinsiz şekilde sosyal medyada yayınladığı için dava açıldı.

Haberler ntv.com.tr 30.01.2019 - 12:47

  • 1

    Gigi Hadid, paparazzi fotoğraflarını izinsiz kullandığı gerekçesiyle ikinci kez dava edildi. 23 yaşındaki ABD’li model hakkında açılan davada, Ekim 2018’de fotoğrafçının izni olmadan Xclusive ajansına ait bir fotoğrafı paylaşmakla suçlandı.

  • 2

    Hadid’in sosyal medya hesabından paylaştığı ve 1,6 milyon kişinin yorumladığı fotoğrafı ünlü model dört gün sonra silmiş olsa da fotoğraf şirketi, telif hakkı ihlali yapıldığını ve fotoğraftan yararlanıldığını iddia etti.  

  • 3

    Xclusive, Hadid’in fotoğrafçı adı kullanmadan paylaşım yapmasının yanlış olduğunu kendisinin bildiğini, daha önce de benzer bir davayla karşılaştığını mahkemeye bildirdi.

  • 4

    2017 yılında fotoğrafçı Peter Cepeda’nın çektiği fotoğrafı, Hadid izinsiz bir şekilde Instagram hesabında kullanmıştı. Fotoğrafçı, Hadid’e dava açmış ancak sonra davadan vazgeçmişti.

  • 5

    Hadid yaptığı yazılı açıklamada, “Dün menajerimden bana Instagram’da silmiş olduğum bir post için dava açıldığını öğrendim. Geçen hafta bir etkinlikte sokaktayken çekilen bir fotoğrafımdı. Gülümsedim ve poz verdim, çünkü bunun benim işimin bir parçası olduğunu biliyorum. Bu, basının katılması için uygun bir durumdu ve aynı zamanda paparazzilerin geçim kaynağı” dedi.

  • 6

    Süper model aynı zamanda, “Çoğu zaman evimden çıkarken veya herhangi bir zamanda mahremiyetimin izinsiz kullanılmasıyla her gün yüzleşiyorum. Bu insanlar her gün bizim üzerimizden para kazanıyor. Yasal olarak gece gündüz bizi izliyorlar. Tehlikeli bir şekilde ve dikkatsizce yakından otomobil kullanıyorlar. Bir fotoğraf yakalamak için toplumu tehlikeye atıyorlar” ifadesini kullandı.

  • 7

    Hadid, kendisinin ve pek çok arkadaşının dikkatsiz fotoğrafçılar nedeniyle otomobil kazası yaptıklarını, sürekli takip edilmenin duygusal yükünün de ağır olduğunu belirtti.

  • 8

    Hadid, “Paparazzilere notum: Hayatınızı bu yolla kazanmanızı anlıyorum ve saygı duyuyorum. Bu benim mesleğimle ilgili olarak kabul etmem gereken bir şey. Ama bunun bir çizgisi var. Bizler insanız ve bazen bu deneyimlerin negatif kısımları için duyduğum pişmanlıkla ilgili sizinle bağlantı kurmak çok cesaret gerektiriyor” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız