Paris Moda Haftası'nda feminizm rüzgarı 

Dünyaca ünlü moda devi Dior, Paris Moda Haftası'nda 2020-2021 Sonbahar Kış defilesini gerçekleştirdi. Defilede tecavüzlere, tacizlere ve kadına şiddete dikkat çekildi. 

Haberler 01.03.2020 - 14:38

  • 1
    Moda tasarımcısı Maria Grazia Chiuri'nin 1960'lar ve 1970'lerdeki İtalyan feminist sanatının simgesel figürlerinden ilham alarak tasarladığı Dior Sonbahar-Kış 2020-2021 koleksiyonu dişilik, beden ve feminizm arasındaki çok boyutlu ve değişmez bağları sorgulamaya devam ediyor.
  • 2
    Paris Moda Haftası'nda 2020-2021 Sonbahar Kış defilesi feminist bir manifesto ile düzenlendi. Kolektif sanatçı Claire Fontaine'den ilhamla bir podyum tasarlandı ve Io Dico Io’nun, İngilizce çevirisi I Say I olan yani ‘Ben, ben derim’ sözleri ışıklı panolarla yazıldı.
  • 3
    Fransız gazetesi Le Monde'dan sayfalarla kaplanan podyum ise, 1949 yılında Henri Matisse'i fotoğraflayan Robert Capa'nın Le Monde Pixélisé isimli eserindeki Newsfloor işinin bir adaptasyonu olma özelliğini taşıyordu.
  • 4
    ‘Ben, ben derim’ aynı zamanda Roma'daki Ulusal Modern Sanat Galerisi'nde 23 Mart–21 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilecek serginin adı olma özelliği de taşıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız