Selena Gomez’den Mark Zuckerberg’e mektup: Nefret dolu ve ırkçı içerikleri durdur!

Ünlü şarkıcı Selena Gomez, Facebook kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg’e yazdığı mektubu kendi sosyal medya hesabında paylaştı. Gomez, "Ciddi bir sorunumuz var" diye başlayan mesajında, Zuckerberg’i, Facebook ve Instagram’daki “nefret, yanlış bilgilendirme, ırkçılık ve fanatizm”e karşı adım atmaya çağırdı.

Haberler ntv.com.tr 20.09.2020 - 11:41

  • 1

    Ünlü şarkıcı Selena Gomez, Instagram paylaşımıyla Facebook yetkililerini ırkçı içerik ve yanlış bilgilendirmelere karşı uyardığını açıkladı.

    28 yaşındaki Amerikalı yıldız, Facebook kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg ile şirketin şef operasyon görevlisi Sheryl Sandberg’e gönderdiği mesajın ekran görüntüsünü Instagram hikayesi olarak takipçileriyle paylaştı.

  • 2

    Facebook’un yöneticilerini, platformlarındaki “nefret, yanlış bilgilendirme, ırkçılık ve fanatizm”e karşı adım atmaya çağırdı.

  • 3

    Mesajına, “Ciddi bir sorunumuz var” diye başlayan Gomez, “Facebook ve Instagram, nefret, yanlış bilgilendirme, ırkçılık ve fanatizm yayıyor. Her ikinizi de bunu durdurmak için yardım etmeye çağırıyorum” dedi.

  • 4

    Gomez, Zuckerberg ve Sandberg’e, “nefret konuşmaları, şiddet ve yanlış bilgilendirme yaymaya odaklı gruplar ve kullanıcıları kapatma” çağrısı yaptı.

    Yanlış bilgilendirmenin milyonlarca Amerikalının kaderini etkileyecek seçim sürecine de yansıdığını belirten Gomez, “Geleceğimiz bu seçime bağlı. Bu yıl, seçim yılı. Oy vermeyle ilgili, yanlış bilgi almaya çabalayamayız. Doğruluk kontrolü ve hesap verebilirlik olmalı. Mümkün olan en kısa sürede sizden geri dönüş umuyorum” diyerek mesajını bitirdi.

  • 5

    ÜNLÜ İSİMLERDEN BOYKOT

    Ünlü şarkıcının, 193 milyonluk Instagram takipçisiyle paylaştığı bu mesajın yanı sıra aralarında Leonardo DiCaprio, Michael B. Jordan, Kim Kardashian, Jennifer Lawrence ve Naomi Campbell gibi isimlerin bulunduğu ünlüler “#StopHateForProfit” (Kar uğruna nefreti durdurun) etiketini paylaşarak, hesaplarını geçici olarak askıya aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız