Tacizle suçlanan Harvey Weinstein'ın sözlerine tepki

Tacizle suçlanan Harvey Weinstein'ın "Kadınların yönettiği ve kadınları anlatan filmler yaptım" sözlerine Time's Up hareketinden tepki geldi.  Time's Up yaptığı açıklamada Weinstein için, "Bir seks avcısı ve istismarcı olarak hatırlanacak" ifadelerini kullandı. 

Haberler 17.12.2019 - 10:11

  • 1
    Aralarında Uma Thurman, Angelina Jolie, Salma Hayek ve Gwyneth Paltrow gibi birçok ünlü yıldızın da bulunduğu yaklaşık 70 kadın tarafından tecavüz ve cinsel tacizle suçlanan Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein, kendini, “Ben, kadınlar için herkesten daha fazla çalıştım” diyerek savundu.


  • 2
    Weinstein’ın “Tüm yapımcılardan daha fazla kadınların yönettiği ve kadınları anlatan filmler yaptım. Olanlar nedeniyle her şeyin içi boşaltıldı. İşlerim unutuldu” şeklindeki ifadelerine ilk tepki Time's Up hareketinden geldi.


  • 3
    Cinsel tacize tepki olarak Hollywood ünlüleri tarafından kurulan Time's Up (Süre Doldu) adlı hareketin resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada, Weinstein’ın psikolojik işkence ve manipülasyon yaptığı belirtildi.


  • 4
    Rose McGowan ve Ashley Judd gibi oyuncuların da aralarında bulunduğu ‘Silence Breakers’ (Sessizliği Bozanlar)olarak bilinen 23 kadının imzasını taşıyan açıklamada, “Weinstein unutulmak istemediğini söylüyor. İyi çünkü unutulmayacak” ifadelerine yer verildi.


  • 5
    Açıklamada, “O, her şeyi alan ve hiçbir şey hak etmeyen bir seks avcısı ve pişman olmayan bir istismarcı olarak hatırlanacak. Karşı koyan ve yeter diyen sayısız kadının ortak iradesinde hatırlanacak. Bu saldırganın, istismar mirasını tekrar yazmasına izin vermeyi reddediyoruz” denildi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız