Ünlü rolleri reddettiğine pişman olan oyuncular

Yüzüklerin Efendisi, Matrix, Forrest Gump, Baba, Gladyatör ve daha pek çok ünlü filmin başrolleri için önce başka oyunculara teklif gitti. Kimi senaryoyu anlamadı, kimi kendini role yakıştıramadı. Ama Tom Cruise, John Travolta, Sean Connery gibi ünlü oyuncuların reddettiği filmler, başarılarıyla sinema tarihine geçti. Rolü reddeden oyuncular ise büyük pişmanlıklar yaşadı.

Haberler ntv.com.tr 03.12.2018 - 15:42 Son Güncelleme : 03.12.2018 - 15:48

  • 1

    John Travolta - Forrest (Forrest Gump)

    Aktör, Ucuz Roman filminde yer aldığı için Forrest Gump'ı reddetti. Her iki film de Oscar'da pek çok adaylık aldı. Ancak Tarantino, Ucuz Roman'la sadece En İyi Orijinal Senaryo Oscar'ını kazanırken, Forrest Gump En İyi Erkek Oyuncu ödülü dahil 6 Oscar kazandı. Travolta, daha sonra, bu rolü reddetmenin bir hata olduğunu açıkladı. 

  • 2

    Tom Cruise - Edward (Makas Eller)

    Tom Cruise, filmin yönetmeni Tim Burton, filmi mutlu sonla bitirmeyi kabul etmeyince rolü reddetti. Rolü Johnny Depp üstlendi ve film 90'lı yıllarda büyük ses getirdi.
  • 3

    Sean Connery - Gandalf (Yüzüklerin Efendisi)

    Ünlü aktör kendisine verilen senaryoyu anlamadığını ve film için heyecanlanmadığını söyledi. Ancak film, gişe başarısıyla sinema tarihine geçti.
  • 4

    Will Smith - Neo (The Matrix)

    Ünlü oyuncu senaryoyu anlamadığını ve Neo rolü için yeterince zeki olmadığını söyleyerek rolü reddetti.
  • 5

    Gwyneth Paltrow - Rose (Titanic)

    James Cameron, Rose rolü için Gwyneth Paltrow'u düşündüyse de ünlü oyuncu senaryoyu fazla duygusal buldu. Ayrıca aynı dönemde başka bir projede yer alıyordu, o nedenle dünya çapında ses getiren filmde rol almadı. 

  • 6

    Matt Damon - Jake Sully (Avatar)

    Matt Damon, Avatar teklif edildiğinde başka roller için anlaşmış olduğundan filmi reddetmek zorunda kaldı.
  • 7

    Michelle Pfeiffer - Clarice (Kuzuların Sessizliği)

    Yönetmen, Jodie Foster’ın Boston aksanını sevmediğinden bu role Michelle Pfeiffer'ı daha uygun buluyordu. Ancak oyuncu filmin şiddet üzerine kurulu romandan uyarlama olmasından dolayı projenin parçası olmak istemedi. Foster, bu rolle En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandı.

  • 8

    Al Pacino - Han Solo (Star Wars)

    Oyuncu, senaryoyu anlamadığı gerekçesiyle rolü reddetti. Senaryoyu anlamadan başrolde yer almak istemediğini belirtti. Pek çok oyuncu daha aynı gerekçeyle rolü kabul etmedi.

  • 9

    Jack Nicholson - Michael Corleone (Baba)

    Nicholson, rol için fazla yaşlı olduğunu ve rolü bir İtalyan'ın oynamasının daha uygun olacağını düşünerek filmi geri çevirdi.
  • 10

    Mel Gibson - Maximus (Gladyatör)

    Yönetmen Ridley Scott, Gibson'ı istese de, ünlü aktör rol için fazla yaşlı olduğunu düşünerek teklifi reddetti. Rolü üstlenen Russell Crowe, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız