Valilik Aleyna Tilki'ye izin vermedi

Aleyna Tilki, Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" klibiyle birlikte ekim ayında sosyal medyada ve Google'da en çok konuşalan konulardan biri oldu.  Klibi Youtube'da 66 milyon izlenen 16 yaşındaki genç kızın gece kulüplerinde sahne alması polemik konusu haline geldi. Tartışmalar devam ederken genç kızın dün bir gece kulübünden konser vermesine izin çıkmadı.

Haberler 22.10.2016 - 08:30 Son Güncelleme : 22.10.2016 - 08:34

  • 1

    DÜN KONSERİ VARDI

    Aleyna Tilki’nin bir gece kulübünde konser vermesine valilikten izin çıkmadı. Tilki’nin dün akşam İstanbul’da bir gece kulübünde yapılması planlanan konseri iptal edildi.
  • 2

    BEYOĞLU'NDA SAHNE

    Sabah Gazetesi'nden Gökhan Gökduman'ın haberine göre, Aleyna Tilki'nin dün akşam Beyoğlu'nda sahneye çıkması planlanıyordu.
  • 3

    AÇIKLAMA YAPILDI

    Ancak mekân dün sabaha karşı konserin iptal edildiğini açıkladı. Mekân, konserin neden iptal edildiğini ise şu açıklamayla duyurdu:
  • 4

    İZİN BELGESİ BAŞVURUSU


    "21 Ekim Cuma Günü yapılması planlanan Aleyna Tilki konserimiz için İstanbul Valiliği Hukuk İşleri Şube Müdürlüğü'ne (Etkinlik Müracaatı) sahneye çıkma izin belgesi için mekânımız tarafından başvuru yapılmıştır.
  • 5

    UYGUN GÖRÜLMEDİ

    Aleyna Tilki'nin gece kulübümüzde sahneye çıkması İstanbul Valiliği'nce uygun görülmemiştir. Bu sebeple Aleyna Tilki konserimizi gerçekleştiremeyeceğimizi tüm kamuoyunun bilgisine sunarız."
  • 6

    AİLE İLE GÖRÜŞÜLDÜ

    İddiaya göre;  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, geçen günlerde Aleyna Tilki'nin ailesiyle görüştü. Yetkililer; kanunlara göre ailesinin izni bile olsa reşit olmayan bir çocuğun içkili mekanlarda gece çalışmasının mümkün olamayacağını belirterek, bunun çocuk istismarı suçuna gireceğini belirtti.
  • 7

    ÇOCUĞUN YÜKSEK YARARI

    Bakanlık yetkilileri; aileye, Tilki'nin barlarda sahneye çıkmasından vazgeçmesi gerektiğini, bunun "çocuğun yüksek yararı" için önemli olduğunu iletti.
  • 8

    MERCEK ALTINDA

    Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı; 18 yaş altı çocukları çalıştıran gece kulüplerini mercek altına aldı.
  • 9

    KANUNA GÖRE YASAK


    Çocukların gece çalıştırılmasının kanunen yasak olduğunu belirten bakanlıklar, Türkiye genelinde gece çalışma ruhsatı olan iş yerlerini denetime aldı. Kanunlara göre, gece kulüplerinde  çalışması mümkün olmayan Aleyna Tilki; "Yanımda annem babam olmadan sahneye çıkmıyorum" demişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız