Yamaçlardan gelen peynir
Gerçek İsviçre peynirinin yapımı...
Haberler 21.10.2013 - 12:55
-
Yamaçlardan gelen peynir
İsviçre’nin batısında yer alan Gruyeres’te Murith ailesinin 5. nesli her yıl Mayıs ayının ortalarıyla Ekim ayı arasında ünlü Gruyeres yayla peynirini üretiyor. Aile yerel bölgede satmak için her yıl 200 tekerlek peynir üretiyor. Yaklaşık olarak 1000 $ ve üzeri fiyatlara satılan peynir tekerlekleri 25 ila 40 kg. arasında oluyor ve olgunlaşmaları en az altı ay sürüyor.
Reuters fotoğrafçısı Denise Balibouse geçtiğimiz otlama sezonu boyunca İsviçre Alpleri’nde Murith ailesi ile vakit geçirerek gerçek bir İsviçre peynirinin yapılış aşamalarını fotoğrafladı.
Çiftçi Jacques Murith peynir suyunu hazırlıyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
İnekler Tsermon Dağı'ndaki tarlalarda otluyorlar. -
Yamaçlardan gelen peynir
Murith ineklerini peynir sezonunun ilk gününde yola çıkmadan önce bir araya getiriyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Murith ailesinin üyeleri ve arkadaşları inek sürüsü ile Gruyeres Kalesi'ne doğru yürüyorlar. -
Yamaçlardan gelen peynir
İnekler sabah sağımından sonra dışarıdalar. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Murith ailesinin bir başka üyesi çiftçi Alexandre Murith inekleri sağıyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
Jacques Murith ateş için ormanda odun kesiyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Süt bakır bir kazanda kaynatılıyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
Jacques Murith yağsız sütü bakır kazanın içine döküyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Üretim esnasında tanelerin içerisinden lor peyniri ayrılıyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
-
-
Yamaçlardan gelen peynir
Tülbent kullanılarak tekerlekler kalıba sokuluyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
Jacques Murith ve Alexandre Murith yeni tekerlek kalıplarını pressliyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Tekerlekler oluştuktan sonra kalıplar çıkartılıyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
Murith parmaklarıyla yeni oluşan peynirdeki yapışkanlığı kontrol ediyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
Peynirler Moleson Zirvesi önünden bir teleferik aracılığıyla olgunlaşma mahzenine teslim edilmeleri için aşağıya indiriliyor. -
Yamaçlardan gelen peynir
Alexandre Murith peynirleri mahzene taşıyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
İsviçre Ulusal Günü için patlatılan havai fişekler... -
Yamaçlardan gelen peynir
Jacques Murith sezonun son gününde eve dönüyor. -
-
Yamaçlardan gelen peynir
İnekler Tsermon Dağı yamaçlarında otluyorlar. -
Yamaçlardan gelen peynir
Otlakta meraklı bir inek... -