Yamaçlardan gelen peynir

Gerçek İsviçre peynirinin yapımı...

Haberler 21.10.2013 - 12:55

  • 1

    Yamaçlardan gelen peynir

    İsviçre’nin batısında yer alan Gruyeres’te Murith ailesinin 5. nesli her yıl Mayıs ayının ortalarıyla Ekim ayı arasında ünlü Gruyeres yayla peynirini üretiyor. Aile yerel bölgede satmak için her yıl 200 tekerlek peynir üretiyor. Yaklaşık olarak 1000 $ ve üzeri fiyatlara satılan peynir tekerlekleri 25 ila 40 kg. arasında oluyor ve olgunlaşmaları en az altı ay sürüyor.

    Reuters fotoğrafçısı Denise Balibouse geçtiğimiz otlama sezonu boyunca İsviçre Alpleri’nde Murith ailesi ile vakit geçirerek gerçek bir İsviçre peynirinin yapılış aşamalarını fotoğrafladı.

    Çiftçi Jacques Murith peynir suyunu hazırlıyor.
  • 2

    Yamaçlardan gelen peynir

    İnekler Tsermon Dağı'ndaki tarlalarda otluyorlar.
  • 3

    Yamaçlardan gelen peynir

    Murith ineklerini peynir sezonunun ilk gününde yola çıkmadan önce bir araya getiriyor.
  • 4

    Yamaçlardan gelen peynir

    Murith ailesinin üyeleri ve arkadaşları inek sürüsü ile Gruyeres Kalesi'ne doğru yürüyorlar.
  • 5

    Yamaçlardan gelen peynir

    İnekler sabah sağımından sonra dışarıdalar.
  • 6

    Yamaçlardan gelen peynir

    Murith ailesinin bir başka üyesi çiftçi Alexandre Murith inekleri sağıyor.
  • 7

    Yamaçlardan gelen peynir

    Jacques Murith ateş için ormanda odun kesiyor.
  • 8

    Yamaçlardan gelen peynir

    Süt bakır bir kazanda kaynatılıyor.
  • 9

    Yamaçlardan gelen peynir

    Jacques Murith yağsız sütü bakır kazanın içine döküyor.
  • 10

    Yamaçlardan gelen peynir

    Üretim esnasında tanelerin içerisinden lor peyniri ayrılıyor.
  • 11

    Yamaçlardan gelen peynir

  • 12

    Yamaçlardan gelen peynir

    Tülbent kullanılarak tekerlekler kalıba sokuluyor.
  • 13

    Yamaçlardan gelen peynir

    Jacques Murith ve Alexandre Murith yeni tekerlek kalıplarını pressliyor.
  • 14

    Yamaçlardan gelen peynir

    Tekerlekler oluştuktan sonra kalıplar çıkartılıyor.
  • 15

    Yamaçlardan gelen peynir

    Murith parmaklarıyla yeni oluşan peynirdeki yapışkanlığı kontrol ediyor.
  • 16

    Yamaçlardan gelen peynir

    Peynirler Moleson Zirvesi önünden bir teleferik aracılığıyla olgunlaşma mahzenine teslim edilmeleri için aşağıya indiriliyor.
  • 17

    Yamaçlardan gelen peynir

    Alexandre Murith peynirleri mahzene taşıyor.
  • 18

    Yamaçlardan gelen peynir

    İsviçre Ulusal Günü için patlatılan havai fişekler...
  • 19

    Yamaçlardan gelen peynir

    Jacques Murith sezonun son gününde eve dönüyor.
  • 20

    Yamaçlardan gelen peynir

    İnekler Tsermon Dağı yamaçlarında otluyorlar.
  • 21

    Yamaçlardan gelen peynir

    Otlakta meraklı bir inek...
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız