Yeni hedef Uzakdoğu

Yayınlandığı birçok ülkede milyonlarca izleyiciyi ekrana çeken Türk dizileri, Ortadoğu ve pembe dizileriyle ünlü Latin Amerika ülkelerinin ardından Uzakdoğu pazarında da boy gösterecek.

Haberler 05.12.2016 - 09:01 Son Güncelleme : 05.12.2016 - 09:05

  • 1
    Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, ABD’nin ardından dünyada en fazla dizi ihraç eden ikinci ülke konumundaki Türkiye’de dizi sektörü, ‘Binbir Gece’, ‘Fatmagül’ün Suçu Ne’, ‘Ezel’, ‘Kara Para Aşk’, ‘Sıla’, ‘Yaprak Dökümü’ ve ‘Aşk-ı Memnu’ gibi birçok projeyle ülkeye milyon dolarlar kazandırmaya devam ediyor.
  • 2
    Türk cumhuriyetleriyle 2001’de başlayıp Balkanlar, Ortadoğu ve Latin Amerika gibi bölgelerde büyük genişleme gösteren Türkiye’nin dizi film ihracatına ilişkin rakamın bu yıl 300 milyon dolara ulaştığı belirtildi.
  • 3
    Yurt dışına satılan 150 Türk dizisi, Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa, Asya, Amerika, Latin Amerika’daki 100’den fazla ülkede 500 milyon seyirciye ulaştı.
  • 4
    Türkiye’nin tanıtımında da rol oynayan Türk dizilerinin yeni pazarlara açılmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.
  • 5
    Bu kapsamda Türk dizileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İstanbul Ticaret Odası işbirliğinde 6 - 9 Aralık’ta Singapur’da gerçekleştirilecek, Uzakdoğu’nun en büyük içerik fuarı olan Asya TV Forum’da (ATF) boy gösterecek.
  • 6
    Türk dizi sektörü için yeni bir liman olan ATF Singapur’da, ilk kez Türkiye standı açılarak, dizi yapımcılarına eserlerinin tanıtımı ve satışı için imkan sağlanacak. Ayrıca yabancı yatırımcılara doğal film platosu Türkiye’nin, film çekim mekanları tanıtılacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız