"Bugün iftarda ne yapsam, ne pişirsem?" diye düşünen kişilere özel lezzetli ve nefis yemek tarifleri hazırladık.
Peki Michelin Tavsiye Listesinde bulunan, Gault & Millau ödüllü Borsa Restaurant'ın menüsünde neler var? İşte bugün iftarda sevdikleriniz, aileniz ve dostlarınız için hazırlayabileceğiniz 6 çeşit yemek tarifi;
KESME AŞI ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler;
Yapılışı;
Malzemeler;
- 300gr yeşil mercimek
- 120gr sivri biber ince küp küp doğranmış
- 140gr kuru soğan fare dişi doğranmış
- 300gr domates soyulmuş fare dişi doğranmış
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 2 adet limon tuzu veya 2 orta boy limon suyu
- 30gr kuru nane
- 15gr pulbiber
- 125gr zeytinyağı
- 50gr tereyağı
- Orta boy tencere
- Köy eriştesi veya hazır erişte de kavrulup ilave edilebilir
- Tuz
- Karabiber 10gr
Yapılışı;
- Mercimeği önceden 10 dakika kadar ıslatalım ve yıkayalım
- Bir orta boy tencere ocağa koyalım, içerisine bir miktar sıvı yağ koyalım
- Orta boy soğanları fare dişi doğruyoruz ve tencereye ilave ediyoruz.
- Biberleri ve domatesi de önceden doğrayalım ve ilave edelim
- Sonra sırayla salçaları yedirelim ve kaynar su var ise ilave edelim
- Üzerine yeşil mercimeği koyup kaynatalım
- İçine tuz, limon suyunu da ilave edelim orta ateşte pişirelim
- Mercimekler pişmeye yakın erişteyi de ilave edip pişirelim, piştiğinde ise üzerine bir tava yardımı ile biraz tereyağı biraz sıvı yağ koyup ısıtalım
- Üzerine kuru nane ve pul biberi koyalım hafifçe kaynatıp çorbaya ilave edelim. Baharatları yakmamaya dikkat edelim.
PİLİÇ FIRIN YAPILIŞI
Malzemeler;
Yapılışı;
Malzemeler;
- 5 adet orta boy piliç but
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- 100gr sıvı yağ
- 3 diş slice doğranmış sarımsak
- 200gr arpacık soğan
- 1 tutam kereviz yaprağı ayıklanmış
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tutam kimyon
- 1 kg patates soyulmuş ve elma dilimi doğranmış
- Tuz yeterince kadar
- Karabiber 10gr
- Kapya biber 2 adet ve 3-4e bölünmüş
- 300gr domates elma dilimi şeklinde
Yapılışı;
- 1 adet fırın tepsisine bunları güzelce harmanlayıp diziyoruz.
- 200 derece fırında ağzı kapalı şekilde 35-40dk pişiriyoruz sonra üzerini açıp 10 dakika kızartıyoruz. Afiyet olsun.
PATLICANLI PİLAV YAPILIŞI
Malzemeler;
Yapılışı;
Malzemeler;
- Pirinç 200gr
- Ayçiçek yağı 125gr(1 çay bardağı)
- Tuz
- Tereyağı 50gr
- Kemer patlıcan 2 adet kuş başı doğranmış ve kızartılmış
- Suyu 2ye 1,5 koyalım çünkü sebzelerin suyu var
Yapılışı;
- 200gr pirinci ılık bir suyla önceden ıslatalım ve 10-15 dk bekletelim
- Bir orta boy tencereye tereyağı sıvı yağ koyalım, altını orta ateşte açalım
- Bunlar erirken patlıcanları doğrayıp tuzlu suya bırakalım
- Yağda kızartalım hazır beklesin
- Pirinci ocağa alıp kavuralım
- Birbirini tutarsa tuz atıp ayıralım
- Ayrı bir gözde su kaynatalım
- 1e 1,5 olacak şekilde kullanacağız
- Suyu koyarken patlıcanları da koyup demlenmeye bırakalım
- 10-13 dakika sonra servise hazır
SALATA
- Roka 4 bağ güzelce yıkanıp ince kıyılmış
- Kokteyl veya cherry domates 150gr yıkanıp ikiye bölünecek
- Tuz
- Nane 50gr bağ
- Limon suyu(2 adet limon)
- Zeytinyağı arzu edilirse sirke de olur ve nar ekşisi
- Üzerine süsleme için nar tanesi
- Bunları mayonez kabında harmanlayalım
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK KÖKÜ
Malzemeler;
Yapılışı;
1 tepsi içine önce yıkanmış ıspanak köklerini diziyoruz ortasına havuçlar, üzerine pirinç serpiyoruz. Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve 1 bardak su 180 derecelik fırında ağzı kapalı şekilde 25-30 dk pişiriyor ve soğutuyoruz.
Malzemeler;
- 1kg ıspanak kökü
- 10gr pirinç
- 1 adet havuç jülyen doğranmış
- Zeytinyağı 125-150gr
- Tuz
- Yarım limon suyu
- Karabiber 5 gr
- 1 adet kesme şeker, ıspanağa göre değişir.
Yapılışı;
1 tepsi içine önce yıkanmış ıspanak köklerini diziyoruz ortasına havuçlar, üzerine pirinç serpiyoruz. Tuz, zeytinyağı, limon suyu ve 1 bardak su 180 derecelik fırında ağzı kapalı şekilde 25-30 dk pişiriyor ve soğutuyoruz.
ŞEKERPARE TARİFİ
Malzemeler;
Malzemeler;
- 500gr un
- 250gr margarin
- 150gr pudra şekeri
- 75gr filiz irmik
- 5gr vanilya şekeri
- 15gr kabartma tozu
- 2-5 adet yumurta
Şerbeti;
- 500gr su
- 625gr şeker
- Çeyrek limon suyu
- Pişimi 130 derece 15 dakika kendine getiriyoruz ve sonra fırını 180 dereceye çıkartıp 10 dakika pişiriyoruz
- Şerbeti ve hamuru sıcak veriyoruz