10 yaşındaki kıza meme kanseri teşhisi koyuldu

ABD'de 10 yaşındaki bir kız çocuğuna meme kanseri teşhisi koyuldu.

Haberler Anadolu Ajansı 20.05.2009 - 10:35

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberinde, ülkedeki en genç meme kanseri hastası olduğu sanılan ABD'li Hannah Powell-Auslam'ın sol memesine mastektomi yapıldığı, ancak kanserin, lenf bezine sıçraması nedeniyle bir ameliyat daha geçireceği belirtildi.

Sol memesinde kaşıntı şikayeti olan Hannah'ya meme kanseri teşhisinin geçen ay koyulduğu, annesinin memede bir yumru fark ederek kızını doktora götürdüğü, alınan örneğe yapılan testlerin, kızın, yetişkinlerde görülen bir meme kanseri türüne yakalandığını gösterdiği kaydedildi.

Hannah'ya mastektominin La Miranda'daki doktorlar tarafından 7 Mayısta yapıldığı, tümörü fark eden doktorların ilk etapta küçük kızın meme kanseri olduğundan şüphelenmediği bildirildi.

Hannah Powell-Auslam, yaptığı açıklamada, hastalığını öğrendiğinde sürekli ağladığını belirterek, "Daha 10 yaşındayım. Kanserin ne olduğunu bile bilmiyordum. Anneme normal bir çocuk olmak istediğimi söyledim. Okula geri dönmek, oyun oynamak ve arkadaşlarımla vakit geçirmek istiyorum" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız