ABD'de 5 yaş altı çocuklar için Covid-19 aşısına onay

Amerika Birleşik Devletleri'nde 6 ay ve 5 yaş arasındaki çocuklara coronavirüs aşısı uygulanabilecek. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC) danışmanlarını tavsiyesi onaylandı.

Haberler NTV, Anadolu Ajansı 19.06.2022 - 06:21

ABD'de, 5 yaş altı çocuklar için Covid-19 aşısının uygulanabileceği yönünde tavsiye kararı alındı. Amerikan Hastalıkları Önleme Merkezi'nin Direktörü, Rochelle Walensky, danışma kurulunun tavsiyesini onayladı.

Bu kararın üzerine Amerikan hükümeti, 5 yaş altı çocuklara covid aşısı uygulayabilecek.

Pfizer'in aşısı, 6 ay ila 4 yaş arasındaki çocuklara, Moderna'nın aşısıysa, 6 ay ila 5 yaş arasındaki çocuklara uygulanacak. Aşılama sürecine haftaya başlanacak.

ABD İlaç ve Gıda Dairesi de (FDA) dün Pfizer/BioNTech ve Moderna ilaç firmalarının 5 yaş altı çocuklar için geliştirdiği Covid-19 aşısının kullanımına onay verdiğini duyurmuştu.

ABD’de Covid-19 aşısı uygulanmayan son yaş grubu olan 5 yaş altında yaklaşık 17 milyon çocuk bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız