Baharatlar kan yağlarını düşürüyor

Zerdeçal, karanfil, kırmızı biber, biberiye, tarçın, karabiber…. Baharatlar sadece damak tadına hitap etmiyor, aynı zamanda kan yağlarını ve insülini de düşürüyor.

Haberler Anadolu Ajansı 17.08.2011 - 11:41

Sonuçları Journal of Nutrition dergisinde yayımlanan, Pennsylvania State Üniversitesi bilim insanları tarafından yürütülen araştırmada, yağlı bir yemekte kullanılan zerdeçal, karanfil, kırmızı biber, yabani mercanköşk, biberiye, tarçın ve karabiberin özellikle trigliserid değerlerinde yüzde 30 oranında bir düşüş sağladığı görüldü.

Araştırma ekibi, deneklerin bir bölümüne, baharatsız yemek, diğer bölümüne ise aynı yemeği baharatla tatlandırarak verdi. Yemeklerden sonra deneklerden her yarım saatte bir kan alındı. Kan değerleri ölçülen deneklerde, baharatlı yemekleri yiyenlerin kan yağ oranlarının daha düşük olduğu görüldü.

Baharatlı yemekler verilen deneklerin sadece trigliserid oranının değil, insülin değerinin de yüzde 20 azaldığı tespit edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız