Dakikada bir çocuk sıtmadan ölüyor

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan raporda, sıtmanın Afrika'da her dakika bir çocuğun ölümüne neden olduğu açıklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 28.04.2014 - 12:54

DSÖ raporunda her yıl sıtmanın 600 binden fazla kişinin ölümüne yol açtığı, bu ölümlerin yüzde 90'ının Sahra Altı Afrika ülkelerinde kaydedildiği, hastalıktan en fazla etkilenenlerin ise bağışıklık sistemi henüz gelişmemiş çocuklar, hamileler ve sıtmanın görülmediği bölgelerden gelenler olduğu belirtildi.

Raporda, bölge çapında sıtmaya neden olan sivrisineklerle mücadelenin, kişisel olarak da sivrisineklerin ısırıklarından korunmanın hastalığın yayılmasını azaltmada en önemli yol olduğu vurgulandı.

Sıtmanın aşısı henüz bulunmadığı için en etkili ve ucuz korunma yönteminin cibinlik altında uyumak olduğuna dikkat çekilen raporda, ev içinde yapılacak ilaçlamanın da hastalığın yayılmasını azaltılabileceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız