Fauci'den AstraZeneca açıklaması: Talihsiz bir durum

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı geliştiren AstraZeneca’nın klinik deneylerini durdurmasına ilişkin ilgili bir değerlendirme yaptı.

Haberler 09.09.2020 - 14:51 Son Güncelleme : 09.09.2020 - 15:26

Doktor Fauci, AstraZeneca'nın deneysel corona virüs aşısının küresel denemelerini durdurma kararının talihsiz olduğunu ancak aşı geliştirme sürecinde alışılmadık bir güvenlik önlemi olmadığını söyledi.

"DAHA FAZLA ARAŞTIRMA YAPMALARI GEREKİYOR"

Fauci, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada "Bu durum klinik deneylerde uygulanan emniyet valflerinden biri, bu yüzden bunun olması talihsiz bir durum. Umarım, AstraZeneca sorunu çözerek deneylerin geri kalanına devam edebilir. Şu an için daha fazla araştırmaya ihtiyaçları var” dedi.

DSÖ: GÜVENLİK HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR

Dünya Sağlık Örgütü'tünden (DSÖ) konuyla ilgili yapılan açıklamada ise  AstraZeneca’nın yan etkiler için duyulan endişeler nedeniyle klinik deneyleri geçici olarak durdurmasına ilişkin, “İleriye yönelik Covid-19 tedavisi için bir aşının güvenliği her şeyden öne gelir”denilmişti.

Oxford Üniversitesi ile aşı çalışmalarına devam eden AstraZeneca, sabah saatlerinde klinik denemelerde bir katılımcının rahatsızlanmasının ardından, rutin prosedürün uygulanarak aşının denemelerine ara verildiğini açıklamıştı. 

VİRÜS HASARI UZUN SÜRÜYOR

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız