Hamilelere yolculuk uyarısı

Doktor kısıtlaması yoksa hamilelerin belli koşullara uymak kaydıyla seyahate çıkabileceğini belirten Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Karahan, Kurban Bayramı öncesinde uzun yola çıkmayı planlayan anne adaylarına uyarıda bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 10.09.2016 - 12:33

Türk Ebeler Derneği Genel Başkanı Nazan Karahan, 9 günlük tatilin yaşanacağı Kurban Bayramı nedeniyle öncesinde uzun yola çıkmayı planlayan hamileleri uyardı.

Karahan, doktor kısıtlaması olmayan hamilelerin bazı koşullara uyarak uzun yolculuklara çıkabileceğini söyleyerek, "Eğer anne adayı kendi aracıyla yolculuk yapacaksa 3 saatte bir mola vermesini ve 15 dakika boyunca küçük yürüyüşlerle bacaklarını rahatlatmalarını öneriyoruz." dedi.

Tatilin anne adaylarına iyi geldiğini, dolayısıyla mutlu annenin etkileşim içinde olduğu bebeğini de mutlu ettiğini belirten Karahan, "Bu yüzden anne adaylarımız yol uzun, seyahat yorucu olur düşüncesiyle tatillerinden vazgeçmesinler." diye konuştu.

Anne adaylarına tatil sürecinde bol bol yüzmelerini de öneren Karahan, havuz koşullarının sağlıklı olmayabileceğini, denizi tercih etmelerini istedi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız