Hanta virüsüne karşı köylülerden kan örneği alındı

Hanta virüsünün görüldüğü Kırık köyünde ormanda çalışan işçilerden ve ailelerinden kan örnekleri alınarak anket uygulaması yapıldı.

Haberler İHA 01.05.2017 - 11:34

Düzce'nin Yığılca İlçesi Kırık köyünde Hanta virüsüne karşı Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri ile İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yetkilileri köylü vatandaşlardan kan örnekleri aldılar, anket yaptılar.

Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yetkilileri ile İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerince Düzce'nin Yığılca ilçesi Kırık köyünde görülen Hanta virüsü ile ilgili epidemiyolojik saha çalışmaları devam ediyor. X

HANTA VİRÜSÜ NEDİR?

Hanta virüsü, Kuş Gribi ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden sonra dünyada ve Türkiye'de görülmeye başlanan tehlikeli bir virüs olarak nitelendiriliyor..

Kemirgen hayvanlarda özellikle de farelerde görülen Hanta virüsü, hayvanlardan insanlara bulaşabiliyor ama insandan insana geçmiyor. Virüsün kuluçka süresi 1 ile 3 hafta arasında değişiyor. En önemli belirtileri yüksek ateş, bulantı, kusma ve böbrek yetmezliği olan virüs ölüme dahi yol açabiliyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız