Kümes hayvanlarının tüketimi de kırmızı et gibi kalp hastalığı riskini artırıyor

Amerika’da yapılan ve sonuçları yeni yayımlanan bir araştırmaya göre, sadece kırmızı et değil, kümes hayvanlarının tüketimi de kalp hastalıkları riskini bir miktar artırıyor.

Haberler ntv.com.tr 06.02.2020 - 11:20

Medimagazin’in haberine göre, Northwestern Üniversitesi ve Cornell Üniversitesi uzmanlarınca 29 bin 682 Amerikalı yetişkinin 19-30 sene takibi ile yürütülen çalışmaya göre, kırmızı et ve kümes hayvanları tüketimi kardiyovasküler hastalık riskini artırıyor. Balık tüketiminin ise kardiyovasküler hastalık insidansı üzerine bu şekilde bir etkisi bulunmuyor.

Ayrıca kırmızı et tüm nedenlere bağlı ölüm riskini artırırken, kümes hayvanları ve balık tüketimi sonucu etkilemiyor. 

Çalışma, bir hafta içinde daha fazla porsiyon et tüketenlerin riskinin daha fazla olduğunu gösteriyor. 

Kardiyovasküler hastalık ve ölüm riski et tüketiminin yanı sıra genetik yatkınlık, demografik faktörler, sosyoekonomik durum, vücut ağırlığı, yaşam tarzı (sigara, uyku, fiziksel aktivite ve beslenme), yaşanılan çevre gibi faktörlerden de etkileniyor.  

VİDEO: HER GÜN BİR YUMURTA YEMEK KALBİ KORUYOR (23.05.2018)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız