‘Şiddete sıfır tolerans’

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olaylarının önüne geçebilmek için "şiddete sıfır tolerans" kampanyası başlatılıyor.

Haberler NTV Haber 08.08.2011 - 15:33

Sağlık Bakanlığınca düzenlenen kampanyayla birlikte, sağlık personelini darp eden hasta ve hasta yakınlarına uygulanan para ve hapis cezalarının artırılması da gündemde. .

Sağlık Bakanlığı, doktor ve hemşireleri hasta yakınlarının şiddetinden korumak için yeni bir kampanya başlatıyor. Kampanyanın adı "şiddete sıfır tolerans".

Hayata geçirilmesi planlanan düzenlemeler arasında sağlık personelini darp edenlere para ve hapis cezalarının artırılması da var.

Son dönemde İstanbul Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yaşanan olaylar kampanyanın tetikleyici unsurlarından biri oldu.

2 yıl önce açılan hastanede çalışanlara yönelik 20 darp ve 100'den fazla şiddet olayı yaşandı. Can güvenliklerinin olmadığını söyleyen 9 doktor tayinini isteyerek hastaneden ayrıldı.

Bakanlık, uygulama çerçevesinde ilk olarak il ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına 12 soruluk bir anket formu gönderdi. Ankette şiddet vakalarının en çok hangi birimlerde gerçekleştiği, şiddete başvurma gerekçeleri ve nasıl müdahale edildiği gibi sorular yer alıyor. Çalışmanın sonucu personelin maruz kaldığı şiddetin boyutlarını da gösterecek.

Sonuçların değerlendirilmesinin ardından ise alınması gereken tedbirler masaya yatırılacak. Gerekirse yasal düzenlemeler gündeme gelecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız