Sigara meme kanseri riskini artırıyor

20-44 yaşındaki sigara içen kadınların östrojen hormonuna duyarlı meme kanserine yakalanma riski yüzde 60 fazla .

Haberler 11.02.2014 - 12:51

ABD'de yapılan araştırmaya göre, 20-44 yaşındaki sigara içen kadınların östrojen hormonuna duyarlı meme kanserine yakalanma riski yüzde 60 fazla.

Seattle Kanser Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, farklı meme kanseri türlerine yakalanan yaklaşık 1000 hastanın verileriyle sağlıklı 1000'e yakın kişininkini karşılaştırdı.

20-44 yaşındaki sigara içen kadınların östrojen hormonuna duyarlı meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 60 fazla olduğu ortaya çıktı.

Dr. Christopher Li ve ekibinin araştırması, sigara içen kadınlarda meme kanserinin herhangi bir türüne yakalanma riskinin yüzde 30 arttığını gösterdi. Ancak bilim insanları, sigara içen genç kadınların östojene duyarlı meme kanserine yakalanma riskinin yüzde 60 fazla olduğunu vurguladı.

Li, sigaranın içinde birçok kimyasal maddenin bulunduğunu ve bunlardan bazılarının östrojen gibi etki göstererek hormona duyarlı kanser hücrelerinin artmasına yol açtığını belirtti.

Araştırmanın sonuçları, Amerikan Kanser Derneği'nin dergisinde yayımlandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız