Spordan önce kalp muayenesi şart

Çocuklarda ani ölümlerin büyük bölümü sportif faaliyetler sırasında ortaya çıkıyor. Spordan önce çocuğun kalp muayenesinden geçirilmesi, bu tür ölümlerin önlenmesinde önemli rol oynuyor.

Haberler 26.11.2012 - 10:14

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tayfun Uçar, Avrupa'da ve Türkiye'de ani çocuk ölümlerinin en çok kalp kasının kalınlaşmasından kaynaklandığını söyledi.

Ani ölümlerin genellikle okullarda veya spor kulüplerinde sportif faaliyetler sırasında ortaya çıktığını ifade eden Uçar, özellikle çocuklarını spora yönlendirecek ailelere çağrıda bulundu, ''Çocuk, düzenli olarak bir sportif faaliyette bulunacaksa mutlaka bir çocuk uzmanı veya çocuk kardiyoloğu tarafından muayene edilmeli'' dedi.

HANGİ DURUMLAR UYARICI OLMALI
Ailede kalp hastalığının bulunmasının riski artırdığını belirten Uçar, çocukta bir kalp problemi olup olmadığını anlamak için ailelerin dikkat etmesi gereken durumlar hakkında ise, ''Çocuğun, istirahat halindeyken çarpıntısının olduğunu söylemesi ve bunun uzun sürmesi; özellikle oyundan sonra göğsünün ağrıması, bayılması, bayılıyor gibi olması, morarması, akranlarına oranla daha erken yorulması'' şeklinde konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız