24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali sona erdi

Bu yıl 24'üncüsü gerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde 33 ülkeden tam 64 film izleyici karşısına çıktı. Festivalde Nur Sürer’e Onur Ödülü; Ayta Sözeri, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e Bilge Olgaç Başarı Ödülü, Ahsen Eroğlu’ya Genç Cadı Ödülü verildi.

Haberler 14.06.2021 - 14:37

Bu yıl 24. kez gerçekleştirilen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nin sonuna gelindi. 1998 yılından düzenlenen festivalde bu yıl, 33 ülkeden tam 64 film izleyici karşısına çıktı. Uçan Süpürge'nin son gösterim günü 12 Haziran tarihi oldu.

24. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nin bu yılki teması Araftan Çıkmak oldu. Kadınların ilham verici dayanışma hikayelerini sinemaseverlerle buluşturan festivalde yerli ve yabancı 50'den fazla konuk ağırlandı. Gençlik Parkı Kent Konseyi Etkinlik Alanı'nda 27 Mayıs'ta yapılan basın toplantısının ardından birçok online gösterimin yanı sıra kadın emekçiyle söyleşiler ve etkinlikler yapıldı. Fiziki film gösterimlerini misafirler Cermodern ve Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde filmleri izleme şansı buldu.
Menajerimi Ara dizisi oyuncusu Ahsen Eroğlu, Genç Cadı Ödülü'nün sahibi oldu.

FIBRESCI ÖDÜLÜ 'BENİM BEDENİM' FİLMİNE

Uçan Süpürge'nin ödül törenini Şenay Gürler ve Yetkin Dikinciler sundu. Festivale destek veren kurumlara plaketleri takdim edildi. Ödül töreni sırasında Nur Sürer’e Onur Ödülü; Ayta Sözeri, Ekin Fil ve Gülin Üstün’e Bilge Olgaç Başarı Ödülü, Ahsen Eroğlu’ya Genç Cadı Ödülü verildi. Onur Ödülü sahibi Zuhal Olcay ve Bilge Olgaç Başarı Ödülü sahibi Demet Evgar, törene online olarak katılım sağladı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde ise FIPRESCI Ödülü sahibini buldu. Boyd Van Hoeij, Rüdiger Suchsland ve Esin Küçüktepepınar'dan oluşan jüri üyeleri, Samaher Alqadi’nin yönettiği 2021 yılı yapımı Benim Bedenim/As I Want filmine ödülünü takdim etti.

Jüri,  filmi bu ödüle layık görme gerekçelerini “Farklı sinema tekniklerini bir araya getirerek, Mısır’daki Arap Baharı kadınlarının ve bu kadınların süren eşitlik ve insan hakları mücadelesinin portresini çizmek için kameranın imkânlarını araştırma yolundaki özgün yaklaşımından ötürü biz FIPRESCI Jürisi, ödülü Samaher Alqadi’nin Benim Bedenim filmine veriyoruz” sözleriyle açıkladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, böylelikle sona erdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız