Andy Cano'nun resim sergisi açıldı

Kübalı ressam ve müzisyen Andy Cano'nun resim sergisi ziyarete açıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 09.06.2015 - 10:55

Göztepe Venüs Sanat Galerisi'ndeki açılışa katılan Cano, yaptığı açıklamada, çok özlediği Küba'yı, tablolarına aktardığını dile getirerek, Türklerin eğlenceli ve neşeli olmaları bakımından Kübalılara çok benzediğini söyledi. 

2010'dan beri Türkiye'de yaşayan sanatçı, burada daha fazla kişisel sergi açmak istediğini aktardı. 

Yaz sonunda yeni sergileri olacağını kaydeden Cano, "Tabloların çoğunun teması aynı. Karnaval, eski Amerikan arabaları ve canlı renkler. Yani Küba'da günlük hayatta karşınıza çıkan şeyler" dedi. 

Küba'da 1982'de doğan sanatçı, 9 yaşındayken kurduğu Los Chicos del Barrio isimli grubuyla yıllarca ulusal ve uluslararası festivallerde sahne aldı. Cano, 2000'de UNESCO sponsorluğunda gerçekleştirdiği Avrupa turnesi sırasında Paris'teki Ressamlar Tepesi'nde resme olan ilgisinin farkına vardı. İlk sergisini 2001'de açan sanatçı, 2010'dan beri Türkiye'de yaşıyor. Küba'daki anılarından yola çıkarak resimlerini yapan sanatçının sergisinde 30 eser yer alıyor.

Sergi, 19 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız