Bin yıllık tarih AKS’de canlanıyor

Akasya Kültür Sanat (AKS), dünyanın ilk ve tek canlı tarih ve diorama müzesi Hisart ile bir ilke ev sahipliği yapıyor.

Haberler 21.01.2017 - 16:06

Bin yıllık tarihimize etki eden olaylar, savaşlar, dönemlere ait askeri ve etnografik eserler, dünyanın kaderini belirleyen dönüm noktaları 3 boyutlu modellendirilerek diorama tekniği ile AKS' de sergileniyor.

Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Kurtuluş Savaşı'ndan 1. ve 2. dünya savaşlarına kadar tarihin en büyük savaşları, fetihleri ve kaderleri değiştiren anlar,askeri ekipmanlar, orijinal ve orijinaline sadık kalınarak hazırlanan kıyafetler, bayraklar, alem ve sancaklar, kılıçlar, silahlar, madalya ve nişanlar, tablolar, orijinal fotoğraflar, gravürler, gazete kupürleri ve daha binlerce eserin sergilendiği Hisart Canlı Tarih ve Diorama Müzesi, Roma İmparatorluğu döneminden 1990-1991 Körfez Savaşı'na kadar olan geniş kapsamlı bir süreci destansı bir anlatımla AKS' ye taşıyor.
Tarihin sırları,unutulmaz anlar ve farklı hikayeler ile tarih tüm çarpıcılığı Mayıs ayı sonuna kadar AKS' de ziyaretçileri ile buluşacak.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız