Mafya babasına müzik dinleme hakkı

İtalya’da cinayet ve mafyayla ilişkili diğer suçlardan ötürü 1999’dan beri hapis yatan mafya babası Domenico Strisciuglio, tecrit hücresine CD çalar alıp müzik dinlemek için açtığı davayı kazandı.

Haberler 20.02.2021 - 08:54

22 yıldır tutuklu bulunan mafya babası Domenico Strisciuglio, tecrit hücresinde müzik dinleyebilmek için hapishane yetkililerine başvuruda bulundu fakat olumlu yanıt alamadı. Bunun üzerine avukatı olayı mahkemeye taşıyarak sanığının hücresinde televizyon izlemek dışında başka sanatsal ve kültürel aktivitelerle ilgilenebilmesine izin verilmesini istedi.

ANAYASAL HAK KARARI

Sardinya bölgesindeki Sassari şehrinde görülen duruşmada yargıçlar, müzik dinlemenin kişinin anayasal hakları arasında olduğuna karar verdi. Yerel medyadaki haberlere göre sanığa CD çalar verilmesinin kendisinin temel haklarından olan kültürel aktivitelerle uğraşma hakkına uygun olduğu hükmü verildi.

TELEVİZYON HAKKI DA VAR

Mafya babası 2019’da da gece yarısından sonra televizyon izleme hakkı için mahkemeye başvurmuş ve o davayı da kazanmıştı.

Sefirin Kızı 41. yeni bölüm fragmanı

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız