Zülfü Livaneli'ye Onur Ödülü

Zülfü Livaneli, Antalya'da Muratpaşa Belediyesi tarafından ikincisi bu yıl gerçekleştirilen 'Edebiyat Günleri' kapsamında Onur Ödülü'ne layık görüldü.

Haberler DHA 26.03.2017 - 16:56

Antalya Edebiyat Günleri'nde geçen yıl Füruzan'a verilen 'Onur Ödülü'ne bu yıl Zülfü Livaneli verildi. Geçen yıl kasım ayında 50'nci sanat yılını kutlayan Livaneli'ye, bir kuşaktan bir kuşağa uzanan 300'ün üzerinde bestesi, 40 dilde yayımlanan romanları, dünyada barış ve demokrasinin kökleşmesi, gelişmesi için verdiği mücadeleler nedeniyle değer görüldü.
Zülfü Livaneli

Livaneli'nin 'Serenad' adlı kitabının bir bölümü, 12 kişilik keman orkestrası, piyano ve bale eşliğinde yorumlandı.

"YAZDIĞIM KARAKTERLERİ SAHNEDE GÖRMEK İLGİNÇ OLDU"

Livaneli, "Burada Serenad romanının ilk sahneye uyarlanışını gördüm. Müzikle, baleyle, tiyatroyla hepsi birleştirilmiş. Arkadaşlarımızın emeğine çok teşekkürler. Bana gerçekten büyük sürpriz oldu. Romanda yazdığım karakterleri sahnede görmek ilginç bir şey" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız