Altılı ilk ayakta yattı: 1-1

Adnan Polat’ın koyduğu 6 maç-18 puan hedefi ilk maçta sona erdi. Seyircisiz maçta Barış’la öne geçen Galatasaray 89’da Meye’nin golüne engel olamadı.

Haberler 26.04.2009 - 21:59

İSTANBUL/MERT AYDIN- Galatasaray Başkanı Adnan Polat kadar kafalarını şampiyonluğa yorsalar sarı-kırmızılı futbolcular çoktan şampiyonluk turunu atmışlardı. Polat hem tezgahtan söz ediyor hem de 6’da 6’dan. Tezgah varsa 6’da 6 nasıl yapılacak? 6’da 6 yapılacaksa tezgahtan nasıl söz edilebiliyor. Türkiye’de yaşadığımızı unutmayalım. Bir güzide kulüp başkanı da benzer bir şikayette bulunmuştu birkaç ay önce. Şimdi tezgah kelimesinin anlamını bile bilmediğini söyleyecek neredeyse.

Sivasspor ve Beşiktaş’ın zor maçlardan 3’er puan alması moralleri bozmuş olabilirdi. Ligin boyu kısaldıkça geride olan takımların şevki kolay kırılabilir hale geliyordu. Bir de üstüne seyircisiz bir maç bekliyordu Galatasaray’ı. Geçen hafta sonu Fenerbahçe’yi, hafta ortasında Beşiktaş’ı mağlup eden Ankaraspor, Galatasaray’a da aynı tarifeyi uygulamak istiyordu.

6. dakikada Ömer Aysan’ın yüzlerce kilometre öteden vurduğu topu De Sanctis çıkardı. 15. dakikadan itibaren Galatasaray yavaş yavaş oyuna ağırlığını koymaya başladı. 18’de Lincoln sağ çaprazdan istenen şekilde vuramadı.

24’te Lincoln’ün kornerine Kewell yükseldi. Seken topu Hakan kafayla doldurdu. Barış, kaleciden önce ayağını soktu: 1-0. 35’te Baros’la başlayan Galatasaray atağı, Kewell’dan yeniden Baros’a geldi. Herkesin üzerine üzerine geldiğini gören Çek, topu Nonda’ya aktardı. Onun yakın mesafeden şutunda Senecky başarılıydı.

53’te Galatasaray kontratağı tehlikeli geldi. Nonda’dan soldaki Baros’a. Onun al at pasına Serkan’ın kuş vuran şutu. 56’da Baros’un ara pasında sağda Nonda topla buluştu. Şutunda Senecky iyi yer tutmuştu. 82’de Nonda’nın ceza alanı içinden şutu kalecide kaldı.

Gereksiz korner gol olur derler. Mehmet Topal, De Sanctis’in aksanlı “Bende” sini duymadı. 89’da bu gereksiz kornerin ortasına Meye kafayı vurdu: 1-1. Uzatmanın 3. dakikasında Mehmet Çakır, karşı karşıya De Sanctis’e takıldı.

Galatasaray, maçın ikinci yarısını rölantide oynadı. Ankaraspor gol atmak için şut atmak gerektiğini bilmeyen futbolculardan kuruluydu galiba. Ama bir türlü ikinci golü bulamayınca Galatasaray, son dakikada beraberliğe düşüverdi. Böylelikle Adnan Polat’ın formülü de tutmamış oldu.

GALATASARAY-ANKARASPOR: 1-1
Hakemler:
Deniz Çoban, Emre Eyisoy, Serkan Akarca
Galatasaray: De Sanctis, Serkan, Mehmet, Semih (90 Yaser), Hakan, Barış, Ayhan, Kewell, Lincoln, Nonda (84 Ümit), Baros (70 Hasan)
Ankaraspor: Senecky, Ömer Aysan, Erhan, Ediz, Baki (72 Ramazan), Murat Tosun (59 Umut), Hürriyet, Adem, Mehmet, Anıl (66 Neca), Meye
Goller: Barış (24); Meye (89)

Turkcell Süper Lig'de 2009-10 sezonunun fikstürü, puan durumu ve gol krallığı...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız