Broos'a sert yanıt

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos'un Belçika basınına yaptığı çarpıcı açıklamalara, Trabzonspor Yönetiminden sert yanıtlar geldi. Hacısalihoğlu NTVSPOR.NET'e konuştu.

Haberler Ntvspor 14.11.2009 - 14:46

NTVSPOR.NET'e konuşan Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Broos'un açıklamalarının kesinlikle doğru olmadığını ifade etti.

Hacısalihoğlu, "Broos'un açıklamaları şahsi görüşleridir. Bu açıklamalar hem yanlış hem de gerçekle bağdaşmıyor. Trabzonspor'da görevli bir hocanın böyle şeyler söylemesi doğru değil" dedi.

'BASKIYI KÖTÜ SONUÇLAR GETİRİR'
Alınan kötü sonuçların doğal olarak bir baskı yarattığını belirten Hacısalihoğlu, şöyle devam etti: "Baskı yapıldığı şeklindeki sözlerinden bahsedecek olursak, ben bugüne kadar bu tip bir baskıyla karşılaştığını hissetmedim. Ancak alınan neticelerden dolayı bir baskı görüyorsa bu yapıda olan bir şey. Sürekli başarı isteyen büyük bir camia ve kulübüz. Bu da çok normal. Trabzonspor'da yerli-yabancı hoca diye bir ayrım söz konusu değil. İddialı her takım başarısızlık olduğu zaman hocayla ilgili negatif görüşlere sahip olur. Bu sadece Türkiye için geçerli değil. Avrupa'daki her büyük takımda da bu durum geçerlidir.

'DEMBELE BİR ESPRİYDİ'
Broos'un Belçika basınına yaptığı açıklamalarda bahsettiği Dembele transferiyle ilgili olarak da konuşan Hacısalihoğlu, "Dembele, dünyanın en iyi futbolcularından biri. Bizim almamız söz konusu değil. Bonservisi çok yüksek ve Dembele de böyle bir şeyi düşünmez. Dembele, Milan'ın Real Madrid'in istediği bir futbolcu. O espriden öteye geçen bir konuşma değildi. O, yapılan espriyi ciddi almış" ifadelerini kullandı.

'GİTTİĞİN YERE UYACAKSIN'
Türkiye'ye geldiği ilk dönemlerde uyum sorunu yaşadığını söyleyen ve "Günden 5 kez ezan okunmasına ve kırmızı ışıkta geçilmesine alışmakta zorlandım" açıklamasını yapan Broos'un bu sözlerine de yanıt veren Hacısalihoğlu, "Türkiye'nin şartları, yapısı bu. Bütün Türkiye, Broos'a göre uydurulamaz. O, gittiği yere uymak zorunda. Nasıl ki bizler gittiğimiz yerlere uyuyorsak. Bunlar Trabzon'un Türkiye'nin doğal, sosyal yapısıdır. Ezana da şikayet etmeyecek ya da gitmeyecek" dedi.

'GÖREVDE'
Hacısalihoğlu'na ilettiğimiz "Hugo Broos ile yola devam edecek misiniz, bir arayış var mı?" sorusunu da yanıtlayan Trabzonspor Asbaşkanı, "Broos, şu anda görevine devam ediyor. Görev başında bir hoca varken başka hoca arayışı olmaz. Eğer görevden ayrılırsa o zaman kim göreve gelecek bunu konuşuruz, arayışa geçeriz" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız