Darüşşafaka Basketbol: 84 - Fenerbahçe Doğuş: 78

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 6. haftasında Darüşşafaka Basketbol, sahasında Fenerbahçe Doğuş'u 84-78 mağlup etti.

Haberler Anadolu Ajansı 12.11.2017 - 21:24

Karşılıklı basketlerle başlayan mücadelenin 5. dakikası 12-12 eşitlikle geçildi. Fenerbahçe Doğuş'un Wanamaker ve Vesely ile ürettiği sayılara Eric'in basketleriyle karşılık veren ev sahibi ekip, rakibinin dış atışlarını engelleyemedi. Fenerbahçe Doğuş 6-0'lık bir seriyle skoru 18-13'e getirdi. İlk çeyrek sarı-lacivertli ekibin 18-15 üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyota hızlı başlayan ev sahibi ekip, 5 dakikada 11-0'lık bir seri yaparak skoru lehine çevirdi (26-18). Ribauntlarda Fenerbahçe Doğuş'tan daha etkili olan Darüşşafaka Basketbol peş peşe yaptığı top kayıpları sonrasında skor avantajını yitirse de Okben Ulubay'ın üç sayılık basketiyle 16. dakikaya 29-24 önde girdi. İsabetli şutlarıyla kalan dakikalarda da üstünlüğünü korumayı başaran yeşil-siyahlılar, Johnson'ın serbest atışlarının ardından skoru 42-32 yaptı ve soyunma odasına 42-33 galip gitti.

İlk yarının bitimine 1,4 dakika kala Fenerbahçe Doğuş'tan Vesely ile Darüşşafaka Basketbol'dan Doğuş Özdemiroğlu arasında yaşanan gerginliğin ardından sarı-lacivertli pivot oyundan diskalifiye edildi. Saha içinde yaşanan olayın ardından tribünlerde kısa süreli gerginlik meydana geldi. 

Üçüncü çeyreğe Thompson'ın sayılarıyla hızlı başlayan Fenerbahçe Doğuş, kısa sürede farkı 5 sayıya kadar düşürdü (45-40). Yaptığı etkili savunma ile Darüşşafaka Basketbol'un rahat sayı bulmasına izin vermeyen sarı-lacivertliler, zaman zaman farkı 1 sayıya indirse de öne geçmeyi başaramadı. Wilbekin'in kritik anlarda attığı basketlerle üstünlüğünü koruyan Darüşşafaka Basketbol üçüncü çeyreği 59-54 önde tamamladı.

Son çeyreğin başında Fenerbahçe Doğuş Başantrenörü Zeljko Obradovic'in teknik faul almasının ardından 62-54 öne geçen Darüşşafaka Basketbol karşısında 6-0'lık bir seri yaparak arayı kapatan Fenerbahçe Doğuş, Sloukas'ın basketiyle 34. dakikada skoru dengelemeyi başardı: 64-64. Ev sahibi ekibin farkı açma çabalarına Wanamaker'ın basketleriyle karşılık veren sarı-lacivertliler, son 2 dakikaya girilirken skoru yeniden eşitledi: 74-74. Darüşşafaka Basketbol'da Wilbekin attığı üç sayılık basketlerle takımının geri düşmesine izin vermedi ve ev sahibi ekip mücadeleyi 84-78 kazandı.

Maçın en skorer ismi, Darüşşafaka Basketbol adına 30 sayı kaydeden Wilbekin olurken, Fenerbahçe Doğuş'ta Wanamaker 22 sayı kaydetti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız