Erkek de çıksa altını kalacak

IAAF'ten ilginç açıklama, "Semenya'nın yarışmasına test yaptırmadan izin verdik. Şimdi kötü sonuç çıkarsa altınını geri almamız hukuki olarak çok zor".

Haberler 09.09.2009 - 11:39

Berlin'de düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nın en ilginç tartışmalarından biriydi Güney Afrikalı Caster Semenya'nın cinsiyeti. Erkek mi kadın mı tartışmalarında 800 metre dünya şampiyonunun babasından ebesine kadar herkes konuşmuştu.

Şampiyona sırasında cinsiyet testine tabi tutulan Semenya heyecanla 2 hafta içinde çıkacak sonuçları bekliyor. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) sözcüsü Nick Davies yaptığı açıklamayla Semenya'nın gönlüne su serpti.

Davies, "Biz kendisine yarışması için izin verdik. Eğer testten istenmeyen bir sonuç çıksa bile hukuki olarak madalyasını geri almamız zor görünüyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız