'Güneş' Kayseri’de battı!

Ligde 27. haftanın son maçında Trabzonspor, Kayserispor'a 1-0 mağlup oldu ve 2010'daki yenilmezlik unvanını kaybetti.

Haberler 29.03.2010 - 21:59

Turkcell Süper Lig’de 27. haftanın son maçı olan Kayserispor-Trabzonspor karşılaşması 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

Zaman zaman yağmur altında oynanan ve hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü karşılaşmayı bini Trabzonsporlu yaklaşık 15 bin taraftar izledi.

Kayserisporlu futbolcular, ''Büyük başkan Özhan Canaydın'ı saygıyla anıyoruz'' yazılı pankartla sahaya çıktı. Özhan Canaydın için yapılan saygı duruşunda, tribünlerden alkış sesleri yükseldi.

Trabzonspor'un daha çok gol pozisyonu yakaladığı karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 sona erdi.

İkinci yarıda yağmurun şiddetini artırmasıyla zemin futbol oynamayı zorlaştırsa da, pozisyonlar ve tempo daha yüksekti. Alanzinho’nun ataklarıun önderliğini yaptığı Trabzonspor, Ceyhun ve Umut’la net fırsatları harcarken, Teofilo’nun bir şutu direkten döndü.

Evsahibi Kayserispor ise kontrataklarda Makukula ve Troisi ile bulduğu şansları değerlendiremezken, 90. dakikada oluşan karambolde Makukula attığı golle takımına galibiyeti getirdi.

Şenol Güneş yönetiminde 2010 yılında bugüne dek oynadığı lig ve kupa maçlarında tenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, 1-0’lık skorla mağlubiyeti tattı. Bordo-mavililer haftayı 46 puan ve averajla 5. sırada kaparken, Bursaspor ve Galatasaray’ın kaybettiği haftada zirveye yaklaşma şansını kaçırdı.

İlk 5 mücadelesi veren, ancak son 4 maçtır kazanamayan Kayserispor, bu galibiyetle seriye son verirken, puanını 46 yaparak 6. sıraya yükseldi.

KAYSERİSPOR:1 - TRABZONSPOR: 0
Stat:
Kayseri Kadir Has
Hakemler: Fırat Aydınus, Volkan Narinç, Erdem Bayık
Kayserispor: Souleymanou, Toledo,(Dk. 77 Bayram) Semih (Dk. 54 Furkan), Makukula, Troisi, Aydın Toscalı, Hakan, Shawki, Serdar, Mehmet Eren (Dk. 84 Ömer Şişmanoğlu), Abdullah
Trabzonspor: Onur, Ömer Aysan, Giray, Egemen, Cale, Selçuk, Drago Gabric, (Dk. 60 Ceyhun), Colman, Burak Yılmaz (Dk.56 Teofilo), Alanzinho, Umut Bulut
Gol: Dk. 90 Makukula
Sarı Kartlar: Dk.7 Semih, Dk.37 Aydın Toscalı, Dk. 43 Serdar, Dk.80 Shawki (Kayserispor), Dk.13 Drago Gabric, Dk. 86 Ömer Aysan (Trabzonspor)

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmanın 9.dakikasında Cale'nin kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında topla buluşan Umut pozisyondan yararlanamadı, Kayserispor defansı topu uzaklaştırdı.

15. dakikada Kayserisporlu Abdullah'ın uzaktan sert şutunda top, üstten dışarı gitti.

16. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Ceza alanına giren Burak'ın ortasında Egemen topa kafa ile vurdu, kaleci Souleymanou uçarak topu tokatlayıp gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 20. dakikasında Selçuk'un kullandığı serbest vuruşta top, üstten dışarı gitti.

22. dakikada Alanzinho’nun ceza alanı girişinden attığı sert şutta top, direğin çok yakınından dışarı çıktı.

30. dakikada Alanzinho’nun ara pasında topla buluşan Gabric, ceza alanına girdi. Kayserispor defansının ofsayt diye duraksamasından Gabric yararlanamadı.

Karşılaşmanın 36. dakikasında Trabzonspor'un soldan geliştirdiği atakta Burak'ın ceza alanında kafa vuruşunda top Souleymano'da kaldı.

40. dakikada Umut Bulut ceza alanına girdi, topu, kaleci Souleymanou yatarak kurtardı.

46. dakikada ceza alanına giren Makukula'nın vuruşunda top kaleci Onur'da kaldı.

58. dakikada Makukula'nın pasında topla buluşan Troisi'nin sert şutunda, top kaleci Onur'da kaldı.

63. dakikada Umut'un soldan yaptığı ortada topu Kayserispor kalecisi Souleymano yakalayarak tehlikeyi önledi.

67. dakikada ceza alanında topla buluşan Ceyhun, uygun pozisyondan yararlanamadı.

Karşılaşmanın 70. dakikasında Mehmet Eren'in uzaktan sert şutunda top direğin dibinden dışarı çıktı.

Trabzonspor forveti 71. dakikada Kayserispor kalesinde oluşan karambolden yararlanamadı.

78. dakikada Teofilo'nun düzgün vuruşunda top direkten döndü.

Karşılaşmanın 90. dakikasında, ceza alanına yapılan ortada, kaleci Onur'un çeldiği top önünde kalan Makukula, topu ağlara gönderdi.

Turkcell Süper Lig'de 2009-10 sezonunun fikstürü, puan durumu ve gol krallığı...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız