İlk adımı Cleveland attı

Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı play-off ilk turunda Chicago Bulls’u 96-83 yenerek seride 1-0 öne geçti.

Haberler Ntvspor 18.04.2010 - 00:51

NBA’de normal sezonun tamamlanmasının ardından play-off heyecanı başladı.

Play-off’lar boyunca ev sahibi olma avantajını elinde bulunduran Cleveland Cavaliers, Doğu Konferansı play-off ilk turunda eşleştiği Chicago Bulls’u Quicken Loans Arena’da ağırladı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğinde oyuna ağırlığını koyarak ipleri eline alan Cleveland Cavaliers, üstünlüğünü maçın sonuna kadar korudu ve salondan 96-83 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçti.

Maça çok hızlı giren Cleveland Cavaliers, ilk çeyreğin tamamlanmasına 4 dakika kala farkı çift hanelere taşıdı ve çeyreği de 32-18 önde noktaladı. Karşılaşmanın ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle geçilirken, Cavaliers soyunma odasına 56-41 üstün gitti.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf ev sahibi takım olsa da, Derrick Rose’un hücumdaki çabalarıyla oyundan kopmayan Bulls, üçüncü çeyreğin sonunda farkı 13 sayıya indirdi: 73-60.

Son çeyrekte üst üste kolay sayılar bulan Bulls, bitime 7.5 dakika farkı 7 sayıya kadar indirdi: 78-71. Kalan bölümde LeBron James ve Mo Williams’ın devreye girmesiyle kontrolü yeniden ele geçiren Cleveland, maçı da 96-83’lük skorla kazandı.

Ev sahibi takımda LeBron James 24 sayı – 6 ribaund – 5 asist – 4 blokluk performansıyla ön plana çıkarken, Mo Williams 19 sayı – 10 asist – 4 ribaundluk performansıyla, Antawn Jamison da 15 sayı – 10 ribaund – 3 blokla double-double yaptı.

Bulls’ta ise Derrick Rose’un 28 sayı – 10 asist ve 7 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.

NBA'de play-off 1. turun maç fikstürü ve yayın programı...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.