Justıne Henin kupayı da Porsche'u da kaptı

Justıne Henin, kortlara geri döndükten sonra ilk turnuva şampiyonluğunu Stuttgart'ta elde etti. Belçikalı tenisçi, Porsche Tenis Grand Prix'sinin finalinde Samantha Stosur'u devirdi.

Haberler Ntvspor 03.05.2010 - 12:34

Justine Henin, emeklilik kararından vazgeçtikten sonra katıldığı 5. turnuvada şampiyon oldu. Dünya sıralamasının eski bir numarası, Stuttgart'ta düzenlenen Porsche Tenis Grand Prix'sinde eski günlerini aratmadı.

Toprak kort turnuvası'nın finali, Fransa Açık'ta 4 kez şampiyonluğa ulaşan Henin ile son günlerin formda tenisçisi Samantha Stosur'u karşı karşıya getirdi.

11 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Stosur, Henin'i zorladı ama deviremedi.

İlk seti 6-4 kaybeden Avustralyalı tenisçi, ikinci seti 6-2'lik skor ile alarak maça denge getirdi.

Ancak Henin final setinde hakimiyeti ele geçirdi ve rakibine sadece bir oyun verdi.

19 ay süren emeklilik döneminden sonra katıldığı 5 turnuvada üçüncü kez final oynayan Henin, ilk kez şampiyonluğa ulaştı.

Belçikalı tenisçi, kariyerinin 42. turnuva zaferini elde etti. Henin korttan ayrılmadan önce, turnuvanın ödülü olan spor otomobili de denedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız