Kadıköy'de büyük coşku

Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda Beşiktaş galibiyeti adeta şampiyonluk gibi kutlandı.

Haberler 18.04.2010 - 21:52

Turkcell Süper Lig'in derbi mücadelesinde ezeli rakibi Beşiktaş'ı 1-0 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında lider Bursaspor'u takibini sürdürdü.

Sarı-lacivertliler, Beşiktaş karşısında aldığı galibiyetle puanını 64'e yükselterek, bu haftayı da 65 puanlı Bursaspor'un 1 puan gerisinde 2. olarak geride bıraktı.
        
KADIKÖY'DE BÜYÜK COŞKU
Kadıköy'de karşılaşmanın sona ermesinin ardından büyük bir galibiyet coşkusu yaşanırken, galibiyet adeta şampiyonluk gibi kutlandı.

Futbolcular orta alanda toplanıp o sırada hoparlörlerden çalınan Fenerbahçe Marşı'nın bitirilmesini bekledi. Marşın bitirilmesinin ardından futbolcuların verdiği işaretle başlayan tezahürata bütün tribünler eşlik etti.

Karşılaşmanın sona ermesiyle birlikte maraton üst tribünde dev boyuttaki bayrağın üzerinde ''Herkes haddini bilecek'' yazısı yer aldı.

Tribünlere hazırlanan düzeneklerden havaya sarı renklerde konfetiler püskürtüldü. Futbolcular, tribünleri selamladıktan sonra soyunma odasına gittiler.

Tribünlerde bulunan taraftarların büyük bir çoğunluğu, tribünde kalarak stat hoparlörlerinden çalınan şarkılara kaşkollarını sallayarak eşlik ettiler.
        
DERBİ GALİBİYETLERİ HAYAT VERDİ
Sarı-lacivertliler büyük bir mücadeleye sahne olan şampiyonluk yarışında, dönüm noktaları olan Galatasaray ve Beşiktaş derbilerini kazanarak, iki zorlu engeli aşmasını bildi.

Galatasaray karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda elde ettiği 1-0'lık galibiyetle şampiyonluk yarışında ön plana çıkan sarı-lacivertliler, bitime 4 hafta kala bu kez Beşiktaş'ı Kadıköy'de yenerek, iddiasını sürdürdü.
        
6 MAÇTIR YENİLMİYOR
Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'de 23. haftadan itibaren oldukça başarılı bir performans ortaya koydu.

Bu haftada İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenilen sarı-lacivertliler, bu maçın ardından çıktığı 5 maçta, 4 galibiyet, 1 beraberlik alırken, bir maçta da hükmen galip geldi.

Ligin 24. haftasında Antalyaspor'u 1-0 yenip, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan Fenerbahçe, 26. haftada Gaziantepspor'u 1-0, 27. haftada Galatasaray'ı 1-0, 28. haftada Kayserispor'u 2-0 mağlup etti. Sarı-lacivetliler 29. haftada ligden düşen Ankaraspor ile karşılaşacağı için hükmen 3-0'lık galibiyetle maç yapmadan 3 puanı hanesine yazdırdı.

Fenerbahçe 30. haftayı da Beşiktaş karşısında 1-0'lık galibiyetle tamamladı.
        
VOLKAN PENALTIYI KURTARDI, SARI KARTI GÖRDÜ
Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel, Beşiktaş'ın 66. dakikada Bobo ile kullandığı penaltı atışını kurtarırken, ardından hakeme yönelik hareketi nedeniyle sarı kart gördü.

Penaltı atışını kurtaran sarı-lacivertli kaleci büyük bir sevinç yaşarken, ceza alanında hakemin önüne doğru giderek, hakeme doğru konuşunca sarı kart aldı.
        
BİLİCA VE VEDERSON CEZALI OLDU
Fenerbahçe'in Brezilyalı savunma oyuncusu Bilica, Beşiktaş maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü.

Ligde bundan önce en son 20. haftadaki Diyarbakırspor mücadelesinde kart gören, 9 maç sonra bu akşam derbi mücadelesinde bu sezonki 4. sarı kartını alan sarı-lacivertli futbolcu, 31. haftadaki Kasımpaşa maçında cezalı duruma düştü.
        
ALEX 85. DAKİKADA AYAKKABISINI DEĞİŞTİRDİ
Fenerbahçe'nin, Beşiktaş'a karşı tek golünü atan kaptan Alex, maçın 85. dakikasında ayakkabısını değiştirdi.Oyuncu değişiklikleri sırasına saha kenarına gelen Brezilyalı futbolcu, kramponlarını değiştirip, oyuna devam etti.
        
NOTLAR
-Sarı-lacivertli taraftarlar, maçta 2. yarının başında ''Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor'' şeklinde uzun bir süre tezahürat yaptı. Fenerbahçe'nin atak oynadığı dakikalarda tribünlerde büyük bir coşku yaşandı.
-Bilica'nın Beşiktaşlı Uğur'u ceza alanında düşürmesiyle siyah-beyazlı ekibin kazandığı penaltı, Fenerbahçe tribünlerini şok etti. Kaleci Volkan Demirel'in 66. dakikada kurtardığı penaltı atışı ise statta büyük sevinç yaşattı.
-Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, 85. dakikada Güiza'yı oyundan aldı, bu futbolcunun yerine Semih Şentürk'ü sahaya sürdü. Alman
çalıştırıcı, diğer forvet oyuncusu Gökhan Ünal'ı tercih etmedi.
-Karşılaşmanın son dakikaları iki takım futbolcuları arasında gergin anlara sahne olurken, saha içinde bazı futbolcular arasında yaşanabilecek kavga takım arkadaşlarının araya girmesiyle önlendi.
-Karşılaşmanın son dakikalarında Türk Telekom kale arkası tribününde açılan bir pankartta Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'e gönderme yapıldı. Pankartta cep telefonu mesajı resmedilerek, ''Sending to DMRORN öptüm kib bye'' yazısı yer aldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız