Kartal Ankara'da zorlanmıyor

Turkcell süper lig'de önündeki ilk iki maçını Ankara'da yapacak Beşiktaş, son 8 sezonda başkent takımlarıyla rakip sahada yaptığı toplam 21 lig maçından 15'ini kazandı, 5'inde berabere kaldı, sadece 1 kez yenildi.

Haberler 07.05.2009 - 10:32

İSTANBUL - Turkcell Süper Lig'de önündeki ilk iki maçını Ankara'da, Ankaraspor ve Ankaragücü ile yapacak Beşiktaş, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlar alıyor.

Şampiyonluk yarışında puan kaybına tahammülü olmayan siyah-beyazlılar, belki de ligdeki kaderini belirleyecek Ankara'daki kritik iki maç öncesi, son yıllarda başkent deplasmanında başarılı sonuçlarıyla dikkati çekiyor.

''Kara Kartallar'', Ankara takımlarıyla son 8 sezonda deplasmanda yaptığı toplam 21 lig maçında 15 galibiyet alırken, 5 kez berabere kaldı, sadece 1 kez kaybetti.

Beşiktaş, bu süre içindeki maçlarda başkent takımlarının filelerini toplam 39 kez havalandırırken, kalesinde ise 19 gol gördü.

Ankara'daki son 21 lig maçından 18'inde rakip fileleri en az 1 kez havalandıran siyah-beyazlılar, sadece 3 karşılaşmada gol yollarında suskun kaldı.

SON YENİLGİ 2005'TE
Beşiktaş, Ankara takımlarına karşı ligdeki son yenilgisini 25 Eylül 2005 tarihinde Ankaraspor'a 2-0 kaybederek aldı.

Bu tarihten sonra başkent takımlarıyla rakip sahada 10 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, bunlardan 8'ini kazandı, 2'sinde berabere kaldı.

Ankara takımlarına karşı deplasmandaki son 5 maçını da kazanan Beşiktaş, bu sezonki karşılaşmalarda Gençlerbirliği'ni 3-1, Hacettepe'yi de 3-2 mağlup etti.

Beşiktaş, son 8 sezonda Ankara'da yaptığı lig maçlarında Ankaragücü'nü 6 kez yenip, 1 kez berabere kalırken, Gençlerbirliği'ne karşı 6 kez galip geldi, 2 kez de eşitliği bozamadı. Ankaraspor'la başkentte yaptığı 4 lig maçından 1'ini kazanan, 2'sinde berabere kalan siyah-beyazlılar, 1 kez yenilirken, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Hacettepe ile yaptığı birer maçı da kazanmasını bildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız