Mrsiç Efes'i yıktı: 67-70

Fenerbahçe Ülker, Damir Mrsiç'in son saniye üçlüğüyle Efes Pilsen'i 70-67 yenerek Beko Basketbol Ligi final serisinde durumu 2-0'a getirdi.

Haberler Ntvspor 06.06.2009 - 22:30

İSTANBUL - Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen karşısında final serisindeki ikinci deplasman maçından da galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertli takım uzun süre geride götürdüğü karşılaşmayı, Damir Mrsiç'in son saniye üçlüğüyle 70-67 kazanmayı başardı ve seride 2-0 öne geçti.

Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki final serisinin 2. maçında da savunmaların savaşı vardı.

Efes Pilsen'in sahasında oynanan karşılaşmanın ilk periyodu, iki takım da birbirine kolay sayı şansı tanımayınca 14-11 lacivert-beyazlıların üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci periyotta Efes Pilsen farkı bir ara 8 sayıya kadar çıkarsa da, Fenerbahçe farkın açılmasına izin vermedi ve ilk yarı 32-27 sona erdi.

Çekişme 3. periyotta da devam etti. İki ekibin de potasında basket görmemek için büyük bir mücadele ortaya koyduğu periyot sona erdiğinde, Efes Pilsen skor tabelasında 49-45 öndeydi.

Son periyoda iyi başlayan Fenerbahçe Ülker, Green'in üç sayılık basketi ile bitime 6 dakika kala öne geçti. Ancak moral motivasyonunu kaybetmeyen Efes Pilsen yeniden öne geçmeyi başardı.

Karşılaşmanın son dakikaları ise uzun süre unutulmayacak bir mücadeleye sahne oldu. Bitime 24 saniye kala Marquees Green, takımına beraberliği sağlayacak iki kritik serbest atışı kaçırdı.

Bir sonraki hücumda Efes Pilsen adına Ender Arslan, iki serbest atıştan birini sayıya çevirince fark 3 sayıya çıktı. Ancak maçı bırakmayan sarı-lacivertliler, önce Damir Mrsic'in serbest atışlardan bulduğu iki sayı ile farkı bire indirdi, ardından da Efes Pilsen topu hücuma sokarken çok kritik bir top kaptı. Bu pozisyonda kendisine faul yapılan Willıe Solomon, ilk atışını sayıya çevirdi. Solomon'un kaçırdığı ikinci serbest atışın ardından hücum ribaundunu alan Mirsad Türkcan'ın pasıyla Damır Mrsic son sözü söyledi ve deneyimli oyuncunun son saniye basketiyle Fenerbahçe Ülker maçı 70 - 67 kazandı.  

Fenerbahçe Ülker'de Willie Solomon 14 sayı – 7 ribaunt – 6 asistle oynarken, Semih Erden 12, Ömer Onan da 11 sayıyla çift hanelere ulaştılar. Sarı-lacivertli takımda ayrıca Mirsad Türkcan 7 sayı – 9 ribaunt, Emir Preldzic 9 sayı, son saniyde maçı kazandıran üçlüğü atan Damir Mrsiç de 8 sayıyla mücadele etti.

Ev sahibi Efes Pilsen'de ise Preston Shumpert 14 sayı, Marvis Thorton 11 sayı – 4 ribaunt, Kaya Peker 11 sayı, Kerem Tunçeri 7 sayı – 7 asistle oynadı.

İki takım arasındaki serinin üçüncü maçı 9 Haziran Salı günü saat 20.00'de Abdi İpekçi Spor Salonu'nda Fenerbahçe Ülker'in ev sahipliğinde oynanacak.

EFES PİLSEN: 67 - FENERBAHÇE ÜLKER: 70
Salon: Ayhan Şahenk
Hakemler: Engin Kennerman, Ahmet Ersan Ergüler, Fatih Arslanoğlu
Efes Pilsen: Kerem Tunçeri 7, Thornton 11, Smith 5, Kerem Gönlüm 3, Kaya 11, Shumpertx 14, Kakiouzis 5, Sinan 5, Ender 1, Kasun 5
Fenerbahçe Ülker: Demir Kaan 8, Green 3, Smith, Mirsad 7, Vidmar 4, Solomon 14, Ömer Onan 11, Preldzic 9, Semih 12, Oğuz, Ömer Aşık 2
1. Periyot: 14-11
Devre: 32-27 (Efes Pilsen lehine)
3. Periyot: 49-45
5 Faulle Çıkanlar: 34.28 Kaya, 39.36 Kerem Tunçeri, 39.45 Thornton (Efes Pilsen), 39.39 Preldzic (Fenerbahçe Ülker) 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız