Schumi temkinli

Michael Schumacher, İspanya Grand Prix'si öncesinde temkinli konuştu. Alman pilot, otomobili geliştirildiği halde, bu hafta Mercedes'ten galibiyet beklenmemesi gerektiğini söyledi.

Haberler Ntvspor 03.05.2010 - 15:25

Mercedes GP, Michael Schumacher'in otomobilini kısa sürede geliştirmek zorunda kaldı. Bu sezon bir kez bile podyuma çıkamayan Alman pilot, pazar günü Katalunya Pisti'nde yenilenen otomobiliyle yarışacak. Schumacher'in otomobilinde ağırlık dağılımını dengelemek için dingil aralığı değiştirildi. Ayrıca aerodinamik iyileştirmeler yapıldı.

Buna karşın Schumacher, temkini elden bırakmıyor. Efsanevi pilot, “Barcelona'da, bir yarıştan diğerine giderken kaydedilebilecek ilerlemenin ötesine geçeceğiz. Ama birden ilk sıralarda mücadele vermemiz beklenmemeli” diye konuştu.

Schumacher, 7 kez zafere ulaştığı Formula 1’de bu sezon sadece 10 puan toplayabildi. Son durak Çin'de ancak 10. olabildi. Üstelik ilk 4 yarışın tamamında takım arkadaşı Nico Rosberg'in gerisinde kaldı. 41 yaşındaki pilot, yine de İspanya Grand Prix'sinden umutlu.

Schumacher, “Barcelona'da Çin'dekinden daha iyi bir yarış çıkarmayı umuyorum. Yarışlardan 3 yıl uzak kalmama rağmen motivasyonum son derece yüksek. Bu meydan okumaya tam anlamıyla hazırım” ifadelerini kullandı.

İspanya Grand Prix'si, Formula 1’in bu sezon Avrupa'da koşulacak ilk yarışı olacak. Mayıs ortasında Monaco'da olacak pilotlar, ay sonunda ise İstanbul'da buluşacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız