Yas günü maç günü

Liverpool, Hillsborough faciasının 20. yıldönümünde Şampiyonlar Ligi maçı yapmamak için UEFA'ya başvurdu

Haberler 17.03.2009 - 09:36

Tarih 15 Nsan 1989. Liverpool ve Nottingham Forest, İngiltere Federasyon Kupası yarı finalinde Sheffield'da Hillsborough Stadı'nda karşı karşıya geliyordu. Kimsenin futbol tarihinin en büyük facialarından birinin yaşanacağından haberi yoktu. Liverpoollu taraftarlar, stada girmek için giriş kapısına yüklenince olanlar oldu. Stattaki demir parmaklıklar, yüzlerce kişi için ölüm tuzağı haline geldi. Faciada 96 kişi ezilerek yaşamını yitirdi.

Liverpool o günden bu yana, 15 Nisan'ı yas günü kabul ediyor ve bu tarihte maç yapmıyor. Şampiyonlar Ligi fikstürüne göre, çeyrek final rövanş maçının 15 Nisan'a denk gelmesi üzerine, Kırmızılar UEFA'ya maçın tarihinin değiştirilmesi için başvuru yaptı.

Başvuru, UEFA tarafından olumlu karşılandı. Başkan Michel Platini, "Liverpool'un kaygılarını anlıyoruz. Durumun hassasiyetinin farkındayız" ifadeleriyle maçın bir gün önce oynanmasına yeşil ışık yaktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız