ABD'de 5G'ye geçiş ertelendi

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen telefon şirketleri havaalanlarında 5G teknolojisinin kullanımını erteledi.

Haberler NTV Haber 19.01.2022 - 08:08

Şirketler ertelemenin ne kadar süreyi kapsadığını belirtmedi. Ülkenin önde gelen telefon firmalarından biri, konuyla ilgili Amerikan Federal Havacılık İdaresi'ne,, hayal kırıklığına uğradığını iletti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen havayolu şirketleri, 5G sinyallerinin uçuş güvenliğini tehlikeye atabileceğini belirtmişti.

Telekomünikasyon şirketleriyle, 5G hizmetinde kullanılan teknolojinin uçak güvenliğine risk oluşturmadığını ve başka ülkelerde güvenle kullanıldığını söylüyordu.

Karar öncesinde uluslararası birçok havayolu şirketi de 5G endişesinden dolayı Amerika Birleşik Devletleri'ne uçuşlarını erteleme kararı almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız