Dünyanın en yenilikçi ülkesi açıklandı

Ernst & Young danışmanlık şirketi tarafından yeni yapılan küresel bir iş araştırmasına göre, İsviçre şirketleri dünya çapında araştırma ve geliştirme (Ar-Ge) alanında liderliği üstleniyor.

Haberler İHA 17.08.2018 - 00:10

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) göre, İsviçre son 8 yıldır dünyanın en yenilikçi ülkesi seçiliyor. Ernst & Young danışmanlık şirketi tarafından yapılan son araştırmaya göre, İsviçre şirketlerinin cirosunun yüzde 6,6’sını Ar-Ge’ye harcadıkları ortaya çıktı.

İsviçre’yi yüzde 5,9 ile ABD, yüzde 4,4 ile İsveç, yüzde 4,1 ile Almanya takip ediyor. Araştırmacılar, ideal Ar-Ge’lerin uzun vadeli ve uluslararası rekabet gücünü arttıracak olması gerektiğinin altını çizdiler.

Ernst & Young’ın İsviçre CEO’su Marchel Stadler dünya çapında artan Ar-Ge harcamalarıyla ilgili, “Ar-Ge alanında yatırımlar dünya genelinde artıyor, çünkü teknolojik gelişmeler hızlanıyor, ürünlerin arzları ve tüketicinin talepleri sürekli değişiyor bu da şirketleri yenilikçi olmaya itiyor” açıklamasında bulundu.

Araştırmaya göre, dünyada en çok Ar-Ge yatırımı yapan 500 şirketin Ar-Ge yatırımları geçen yıla göre yüzde 6 oranında arttı. Listenin en başındaki şirketler ise ABD’li teknoloji devleri; Amazon ve Google’ın sahibi Alphabet. Avrupa’da ise en fazla Ar-Ge yatırımı yapan şirket 11 milyar 600 bin euro ile Volkswagen firması.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız