NASA geliştirdi! (1 milyon 703 bin litre su kullanıldı)

NASA, geliştirilen “Ateşleme Aşırı Basınç Koruması ve Ses Yok Etme  su baskını sistemi”ni testinde 1 milyon 703 bin litre suyu bir dakikaya çok yakın sürede tahliye etti.

Haberler 23.10.2018 - 13:55

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) bilim dünyasının merakla beklediği testi başarı ile gerçekleştirdi.

NASA, geliştirilen “Ateşleme Aşırı Basınç Koruması ve Ses Yok Etme su baskını sistemi”ni testinde 1 milyon 703 bin litre suyu bir dakikaya çok yakın sürede tahliye etti.

Başarılı bir sonuç alınan test 2020 yılının Haziran ayında gerçekleştirilecek Araştırma Görevi-1’in yapılacağı Kennedy Uzay Merkezi Fırlatma Rampasında gerçekleştirildi.

NASA, suyu, yerden yaklaşık 30 metre yukarı püskürten sistemin, roketler fırlatıldığında oluşan yüksek ısı ve üretilen enerjiyi azaltmak için kullanılacağını duyurdu.

 O ANLAR KAMERADA...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız