Rus kozmonot 84 yaşında hayatını kaybetti

Rus kozmonot Valery Bykovsky 84 yaşında hayatını kaybetti.  Bykovsky, SSCB döneminde ülkenin uzay programına alınan ilk isimlerden birisiydi.

Haberler ntv.com.tr 28.03.2019 - 13:14

Valery Bykovsky (solda) 1978 yılındaki uzay görevinde objektiflere böyle poz vermişti.

Rus Uzay Ajansı, Valery Bykovsky'un 84 yaşında hayatını kaybettiğini duyurdu. Ajans kozmonotun ölüm nedeni ile ilgili bir açıklamada bulunmadı. 

1963 yılında uzay uçuşları yapan kozmonot kariyeri boyunca 3 defa uzaya çıktı. Bykovsky, SSCB döneminde ülkenin uzay programına alınan ilk isimlerden birisiydi. 

Vostok-5 misyonu kapsamında seçilen 20 Sovyet pilotundan birisi olan Bykovsky Ay'a ayak basacak ilk insan olmak için de bir süre eğitim gördü. 

Yoğun eğitimine rağmen SSCB'nin projeyi iptal etmesi ile Ay'a ayak basan ilk ülke ABD, ilk astronot ise Neil Armstrong oldu. 

Son uzay görevini 1978 yılında gerçekleştiren Bykovsky toplamda yörüngede 21 gün geçirdi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız