Uber'den sürücüsüz kamyonet kararı

Uber, sürücüsüz kamyonet programının durdurma kararı aldı. Şirket, sürücüsüz araç geliştirme çabalarında bundan böyle yalnızca binek otomobillere odaklanacak.

Haberler 31.07.2018 - 12:14

Uber, sürücüsüz kamyonet geliştirme programını sonlandırdığını duyurdu.

Popüler taksi uygulaması, sürücüsüz araç geliştirme çabalarını yalnızca binek otomobillere odaklamak amacıyla, sürücüsüz kamyonet ve yük vasıtası geliştirme programına nokta koyduğunu açıkladı.

Şirket sürücüsüz kamyonet programı için 2016'da San Francisco şehrinde bir ekibi görevlendirmişti. Ekip aynı yılın ilerleyen günlerinde dünyanın ilk sürücüsüz ticari nakliyat seferini gerçekleştirmeyi başarmıştı.

Ekibin geliştirdiği ticari kamyonet, kasasındaki yükle California-Colorado arasında 193 kilometrelik mesafe kat etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız