Uzay'da bir ilk

Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) yollanan espresso makinesinden ilk tadan İtalyan astronot Samantha Cristoforetti oldu.

Haberler DW Türkçe 05.05.2015 - 12:02

Dragon uzay aracı geçen ay ISS'ye 6'ncı seferini yapmış, istasyona yaklaşık iki ton ağırlığında erzak ve malzemenin yanı sıra bir espresso makinesi de ulaştırılmıştı.

"ISSpresso" adını taşıyan makine, alanında uzman İtalyan şirketleri Lavazza ve Argotec tarafından uzay yolculuklarına özel geliştirildi. 20 kilo ağırlığındaki makine, yalnızca astronotlara kahve servisi yapmayacak; sıvıların yerçekimsiz ortamda gösterdiği özellikler de bu vesileyle incelenecek.

Cihazın istasyona kurulumu tamamlandıktan sonra ilk kahveyi içen İtalyan astronot Samantha Cristoforetti (42), "kahvenin nefaset ve aromasıyla İtalya'daki her kafetaryayla boy ölçüşebilecek nitelikte olduğunu" söyledi. Cristoforetti'nin ardından espresso içen diğer mürettebat üyeleri de olumlu görüş bildirdiler.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız