Yerli uydu GÖKTÜRK-2 yörüngede 4. yılını tamamladı

4 yıl önce uzaya fırlatılan GÖKTÜRK-2 uydusu dünyada 21 bin 387 tur attı, 23 milyon 800 bin kilometrekarelik alanı görüntüledi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.12.2016 - 14:25 Son Güncelleme : 18.12.2016 - 14:34

Türkiye'nin yüksek çözünürlüklü yerli keşif uydusu GÖKTÜRK-2, yörüngesindeki 4. yılını tamamladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, GÖKTÜRK-2 uydusunun yörüngesinde 21 bin 387 tur attığını ve tüm dünyadan toplam 23 milyon 800 bin kilometrelik alan görüntülendiğini bildirdi.

GÖKTÜRK-2 projesi ile öncelikle Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç duyduğu hedef istihbaratı ile coğrafi veri üretimine yönelik uydu görüntülerinin elde edilmesi amaçlandı. 

Uydu savunma, çevre, şehircilik, tarım ve ormancılık alanlarında önemli ihtiyaçlara cevap verdi. 

Yüksek yerlilik oranı ile üretilen 2,5 metre çözünürlüklü GÖKTÜRK-2 uydusu, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK Başkanlığı ve TÜBİTAK UZAY-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) İş Ortaklığı arasında imzalanan sözleşme kapsamında üretildi.

Türkiye son olarak 5 Aralık'ta TSK'nın hedef istihbaratına yönelik ihtiyacını karşılamak amacıyla GÖKTÜRK-1'i uzaya fırlatmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız