23 Nisan Resepsiyonu'nda güncel mesajlar

23 Nisan nedeniyle Meclis'te düzenlenen resepsiyondan gündeme ilişkin değerlendirmeler geldi.

Haberler NTV Haber 24.04.2010 - 00:14

Meclis, 90.yılındaki 23 Nisan resepsiyonunda TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere birçok davetliyi ağırladı.

CHP lideri Baykal ve komutanların yer almadığı resepsiyonda güncel siyaset ve dış politika konuşuldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türk-Ermeni ilişkilerindeki statükonun kimsenin yararına olmadığını belirterek "herkesin dikkatli konuşması lazım. Bu ara biraz sessiz diplomasiye ihtiyaç var" değerlendirmesini yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli ise çocuk affı önerisini ortaya attı. "Meclis'in 90. yılında bir çocuk affını düşünmek çok isabetli olur" diyen MHP lideri, buna taş atan çocukların da dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Meclis Başkanı Şahin, önerinin değerlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Şahin, anayasa değişikliği sürecinde Genel Kurul'da yaşanan gergin atmosferi de değerlendirdi; "Bu işin doğası gereğidir" dedi.

Şahin başkanlık sistemi konusunda ise "Olumlu yanının ağır basacağını ancak olumsuz yanlarının da bir tarafa atılmaması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesini yaptı.

Resepsiyonun evsahibi Şahin, birara Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli'yi biraraya getirdi. Dörtlü, bir süre havaların ısınmasıyla ilgili sohbet etti.

Resepsiyona CHP'yi temsilen Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay ve parti sözcüsü Mustafa Özyürek katıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız