51. Grammy müzik ödülleri sahiplerini buldu

Geceye 5 ödül alan Robert Plant ve Alison Krauss ikilisi damga vurdu. Rap şarkıcısı Lil Wayne 4, Coldplay 3 dalda ödül aldı...

Haberler Anadolu Ajansı 10.02.2009 - 14:06

51. Grammy müzik ödülleri, dün gece ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Geceye damgasını, efsanevi İngiliz hard rock grubu Led Zeppelin’in eski vokalisti Robert Plant ve country şarkıcısı Alison Krauss’un oluşturduğu düet vurdu.

60 yaşındaki Plant ve 23 yaşındaki Krauss’un “Raising Sand” isimli albümleri, “En İyi Albüm” seçilirken, ikili toplamda 5 ödül aldı.

Plant ve Krauss, “Please Read The Letter” adlı şarkılarıyla “Yılın Kaydı”, “Rich Woman” ile “En İyi Pop Vokal”, “Killing the Blues” ile “En İyi Country Vokal” ve “Raising Sand” albümleriyle “En İyi Folk Albümü” ödüllerinin de sahibi oldu.

Robert Plant, ödül töreninde yaptığı konuşmada “şaşkına döndüğünü” belirterek, “Bu, pazar günlerini geçirmek için iyi bir yolmuş” dedi.

8 dalda ödüle aday olan rap şarkıcısı Lil Wayne de gecede 4 ödül kazandı. Wayne, “En İyi Rap Albümü”, “En İyi Solo Rap Performansı”, “En İyi İkili Rap Performansı” ve “En İyi Rap Şarkısı” ödülünün sahibi oldu.

İngiliz rock grubu Coldplay de 3 dalda Grammy kazandı. Grup, “Viva La Vida” adlı şarkısıyla “Yılın Şarkısı”, “Viva La Vida or Death and All His Friends” albümleriyle “En İyi Rock Albümü” ve “En iyi Grup Pop Performansı” dallarında ödül aldı.

83 yaşındaki Blues şarkıcısı B.B. King de törende “En İyi Geleneksel Blues Albümü” ödülünü aldı. Bu, King’in 15. Grammy ödülü oldu.

Açılışta sahne alması planlanan Amerikalı R&B şarkıcısı Rihanna törene katılmadı. Rihanna’nın törende şarkı söyleyemeyeceği son anda duyuruldu.

Los Angeles polisi, Rihanna’nın erkek arkadaşı Amerikalı şarkıcı Chris Brown’un dün sabah arabada bir kadınla tartıştığını, tartışmanın alevlendiğini ve kadının şiddete maruz kaldığına dair şikayette bulunduğunu açıkladı.

Kadının şikayeti üzerine aranan Brown’un akşam saatlerinde teslim olduğu bildirildi. Şiddete maruz kalanın Rihanna olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Törende ödül alan bazı sanatçılar, albümler ve şarkıların listesi şöyle:

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız